24.01.2024 06:58
Просмотров: 499

Taurus, і не тільки: Захід нарешті підтримав стратегію перенесення війни на територію ворога. А що зі зброєю?!

Taurus, і не тільки: Захід нарешті підтримав стратегію перенесення війни на територію ворога. А що зі зброєю?!

Про вторгнення ЗСУ на «історично заселені українцями території московії», на жаль, не йдеться. Мова про знищення російської тилової інфраструктури.

▶ ️У грудні-січні політеліти Заходу нарешті зважилися сказати вголос: війну слід переносити на територію ворога, «оскільки Захід вже майже не постачає зброю, а Україна має занадто мало солдатів для успішного контрнаступу», — Bild:

● Першим про це заговорив держсекретар США Ентоні Блінкен, пізніше меседжі повторили канцлер ФРН Шольц та премʼєр-міністр Великобританії Сунак. Вони нарешті визнали право України вести бойові дії на території рф та знищувати там російські цілі, хоча раніше боялися цього, як дідько ладану.

● Доктрина «другого фронту» — на території московії — народжується в період, коли допомога Заходу скоротилися майже на 90% порівняно з аналогічним періодом 2022 року. Україна вимушена переорієнтувати свою оборонну стратегію, і має запит на швидке постачання далекобійних засобів ураження.

▶ ️«Це обов’язково відбудеться найближчими місяцями, це вже технічне питання», — пишуть західні медіа. Та замість ейфорії знову наступає відчуття невизначеності: яку зброю та під які задачі готовий надати Захід? Маємо показовий кейс Taurus, — ці прекрасні ракети німці жаліли ЗСУ навіть під цілі на території окупованої України, вже не кажучи про мордор. Ситуація може змінитися?

● Сили оборони України покладають великі надії на Taurus, що ефективніший за Scalp та Storm Shadow: проникає значно глибше, аніж франко-британські аналоги, має більшу дальність і підвищену стійкість супроти РЕБ. Для прикладу: у кримському мосту Scalp здатен зробити лише дірку, тоді як Taurus рознесе цілий проліт.

● Правляча партія ФРН всіма фібрами душі гальмувала передачу ракет Києву, мовляв, оборонна промисловість Німеччини не здатна швидко компенсувати запаси поставлених до України ракет. Але сам виробник спростував цю міфотворчість Берліну: «Можемо відновити запаси у найкоротші терміни».

● Насправді, ФРН, наче квочка, оберігає крилаті ракети лише через боязнь: Берлін затримує передачу зброї тільки тому, що не може обмежити радіус її дії. Адже Шольц за звичкою побоюється, що успішне їх використання "спровокує ескалацію росії".

● Ситуація, схоже, може змінитися і Німеччина готується ухвалити рішення про надання далекобійних крилатих ракет ЗСУ. «Я сподіваюся, що найпізніше це станеться на Мюнхенській безпековій конференції через місяць», – припускає Крістоф Гойсґен, керівник цього безпекового форуму.

● Водночас відкритим залишається запитання, наскільки привʼязаними ці ракети будуть до страху німецького бундесканцлера: тобто, чи обмежить Берлін радіус дії й територію застосування.

▶ ️У підтримці України Захід жодного разу не зіграв на випередження, і кожне рішення про передачу чергового виду зброї було вимушеною реакцією цивілізованого світу на ускладнення ситуації по лінії фронту. Зараз США та Брюссель ВИМУШЕНІ ухвалити — чергове складне для себе і логічне у даній ситуації — рішення: підтримати перенесення війни на російську землю.

● Йдеться не лише про Taurus, а й про HIMARS, F-16 зі Scalp та Storm Shadow. По всій цій військовій номенклатурі мають бути зняті будь-які обмеження щодо вибору обʼєктів ураження, з кремлем включно.

● Потрібні тисячі далекобійних дронів, які з особливою любовʼю лоскотатимуть нерви російської ППО, підриваючи стратегічні обʼєкти русні.

Очікуємо Мюнхенської конференції з безпеки і політичного подорослішання наших західних партнерів.

Джерело: https://t.me/orestokratiia/932

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович