17.02.2024 07:09
Просмотров: 494

Військовий чек для України: Конгрес США обговорює одразу два «плани Б»

Військовий чек для України: Конгрес США обговорює одразу два «плани Б»

Трампісти відправили Палату представників Конгресу США на канікули до кінця лютого. Попри це частина законотворців обох палат Конгресу США спільно обдумують, як обійти перепони на шляху американської допомоги Україні, Ізраїлю та Палестині: головною перепоною, власне, є спікер палати представників Майк Джонсон, який пообіцяв не виносити «допомогове питання» на розгляд колег.

● ️За великими рахунком, є два варіанти «Плану Б»: (https://thehill.com/homenews/house/4469012-lawmakers-scramble-for-plan-b-on-ukraine/)

● Перший полягає в застосуванні т.зв. процедури discharge petition, яка дозволяє винести рішення на голосування палати в обхід комітетів і спікера. Члени Палати представників повинні зібрати просту більшість підписів, — 218. Демократи «наколядували» 213 «автографів». Демократам треба заручитись підтримкою ще кількох республіканців.

«Петиція про звільнення, очевидно, може спрацювати... Напевно, є близько 100 республіканців, які хочуть проголосувати за це, і... є велика кількість тих, хто, я думаю, дійсно хоче підписати петицію. Їм просто потрібен кивок, трохи кивка"», - представник-демократ Хуан Варгас.

● Другий варіант передбачає ухвалення альтернативного законопроєкту, що включатиме заходи для безпеки кордону США з Мексикою і фінансування Ізраїлю, України й Тайваню. Він ініційований саме частиною республіканців.

Загальний чек — близько $60 млрд, з них $40 млрд — для України.

● ️Демократи вважають другу ідею перспективнішою, оскільки пакет не передбачає допомоги Газі, — проти гуманітарної підтримки палестинців виступає частина респів.

● Нагадаю: 13 лютого Сенат США підтримав пакет, в якому $61 млрд передбачено для України. Законопроєкт має пройти Палату представників, спікер якої Майк Джонсон пообіцяв лягти кістьми, але не пропустити законопроєкт.

«Нездатність підтримати Україну в цей критичний момент ніколи не буде забутою», — Джо Байден лідерам республіканської більшості у Палаті представників США.

Джерело: https://t.me/orestokratiia/942

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович