20.02.2024 11:00
Просмотров: 394

У Харкові прокуратура вимагає знести будівлю пансіонату для літніх людей, де в 2021 році сталася пожежа з загиблими

У Харкові прокуратура вимагає знести будівлю пансіонату для літніх людей, де в 2021 році сталася пожежа з загиблими

Суд задовольнив позовну заяву керівника Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова в інтересах держави в особі Харківської міської ради до фізичної особи про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом зобов’язання її повернення з приведенням у придатний для використання стан, включаючи знесення самочинно збудованого майна.

Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

У Харкові Ленінський районний суд продовжує розгляд кримінального провадження відносно чотирьох обвинувачених за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило у 2021 році виникнення пожежі з численними жертвами осіб похилого віку в будівлі по вул. Нижній Гиївській на території Холодногірського району.

Нагадаємо, 21 січня 2021 року в харківському пансіонаті для літніх людей «Золотий час» у результаті пожежі загинули 15 людей.

Новобаварською окружною прокуратурою м. Харкова встановлено наявність порушень при використанні земельної ділянки для розміщення вказаної будівлі.

«Зокрема встановлено, що зазначена двоповерхова будівля, яка використовувалась для проживання осіб похилого віку, побудована у 2012 році самочинно, без належної проектно-дозвільної документації та розміщена частково на земельній ділянці загальною площею 255,25 кв. м, щодо якої Харківською міською радою ще в 2008 році прийнято рішення про надання в оренду для обслуговування житлового будинку за вказаною адресою. Проте відповідного договору оренди в подальшому укладено так і не було», –йдеться у повідомленні.

Вартість земельної ділянки, яка підлягає поверненню за судовим рішенням, складає майже пів мільйона гривень.

За інформацією прокуратури, незважаючи на фактичне використання вказаної земельної ділянки комунальної форми власності без укладеного договору оренди, Харківською міською радою як власником будь-які заходи з метою усунення вказаних порушень протягом тривалого часу не вживалися, в тому числі й після пожежі з численними жертвами в 2021 році, а також після направлення органами прокуратури у встановленому законом порядку відповідних листів, якими міську раду поінформовано про наявні порушення та запропоновано самостійно пред’явити відповідний позов з метою захисту порушених інтересів.  

У зв’язку з нездійсненням органом місцевого самоврядування відповідних повноважень окружна прокуратура в 2021 році звернулася до суду з позовом.

Рішенням Київського районного суду м. Полтави позов прокурора задоволено повністю.

На теперішній час триває строк на апеляційне оскарження відповідного судового рішення.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович