07.08.2023 07:01
Просмотров: 437

У партії Шольца сказали, що з ракетами Taurus буде як із танками Leopard – із запізненням

У партії Шольца сказали, що з ракетами Taurus буде як із танками Leopard – із запізненням

У однопартійців канцлера Німеччини Олафа Шольца "відчуття дежавю" щодо відмови від передачі ЗСУ далекобійних ракет Taurus: ймовірно, вони будуть поставлені, але, як і танки Leopard, також із запізненням. Про це сказав депутат бундестагу від СДПН Андреас Шварц в інтерв'ю Der Spiegel.

"Як було і з танками, ми відмовляємося передавати потрібну (для наступу. – Ред) зброю, яка, ймовірно, в результаті все одно буде передана", – сказав Шварц.

Депутат сказав, що наступ ЗСУ йде повільніше, ніж очікувалося, тому що Україна не має домінування в повітрі.

"Залишаються тільки високоточні ракети типу Taurus, які допоможуть ЗСУ ігнорувати російські мінні поля та звільнити свою територію", – сказав Шварц.

Як зазначають медіа, це перший випадок, коли член правлячої Соціал-демократичної партії та однопартієць канцлера Шольца визнав необхідність передачі ЗСУ високоточних крилатих ракет Taurus.

ДОВІДКА. Taurus KEPD 350/150 – дозвукова авіаційна оперативно-тактична крилата ракета великої дальності класу "повітря-поверхня" для високоточних ударів та ураження високозахищених та заглиблених цілей без заходу ракетоносія в зону ППО противника. Базова модель KEPD-350 має тандемну бетонобійну бойову частину масою 481 кг, вага вибухової речовини – близько 50 кг. Маса заправленої – 1360 кг, порожньої – 1080 кг. Гранична дальність польоту – не менше 500 км.

За даними Міноборони Німеччини, Київ запросив постачання крилатих ракет Taurus ще 26 квітня. Однак міністр оборони Пісторіус неодноразово відкидав таку можливість.

Наприкінці липня у Німеччині кілька політиків закликали уряд поставити Україні ракети Taurus, указу на приклад Великобританії та Франції.

Україна одержала від Франції нові далекобійні ракети SCALP. Київ отримав модифікацію із дальністю польоту до 290 км.

У партії Шольца сказали, що з ракетами Taurus буде як із танками Leopard – із запізненням

Джерело: liga.net

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович