26.04.2024 06:09
Просмотров: 583

У ЗСУ заявили про черги охочих оновити свої дані в ТЦК

У ЗСУ заявили про черги охочих оновити свої дані в ТЦК

Через значну кількість бажаючих оновити дані чи стати на облік біля ТЦК почали формуватися черги, заявляють у Сухопутних військах ЗСУ.

"Хочемо вам повідомити: Територіальні центри комплектування працюють 24/7. Ви можете прийти у будь-який зручний для вас час", - йдеться у дописі Сухопутних військ на Facebook.

Втім, користувачі під цим дописом скаржаться, що у низці ТЦК, зокрема у Києві, є суттєві обмеження по часу роботи і черги доводиться займати заздалегідь.

-------

Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом - уряд Берліну

Надання або продовження українським біженцям тимчасової посвідки на проживання в Німеччині не передбачає неодмінної наявності в них чинного паспорта. Головне, щоб у німецької влади була бодай яка-небудь можливість встановити особу.

Про це заявив представник берлінського сенату, тобто уряду Берліну, що має статус однієї з 16 федеральних земель ФРН, у відповіді на запит DW.

Якщо українське посольство або консульство відмовить громадянину України у видачі або продовженні його паспорта тільки на підставі непройденої ним служби в армії, то берлінське земельне управління у справах іноземців видасть йому для поїздок за кордон проїзний документ, що замінює паспорт. Щоправда, додає представник сенату, робитиметься це лише у виняткових випадках.

-------

Польща готова допомогти Україні повернути додому чоловіків призовного віку.

Польський міністр оборони Владислав Косіняк-Камиш зазначив, що Польща раніше вже пропонувала Україні допомогти повернути військовозобов'язаних людей, адже українські громадяни мають обов'язки перед своєю державою.

"Я думаю, що багато поляків обурюються, коли бачать молодих українських хлопців у готелях і кафе, і чують про те, яких зусиль нам коштує допомога Україні", — сказав міністр.

-------

У Литві також готові повертати українців призовного віку

Після заяви польського колеги міністр оборони Литви Кащюнас визнав необхідність подумати, як допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку.

"Напрямок правильний. На які заходи це перетвориться, напевно, поки що важко сказати. Мабуть, про це потрібно буде говорити конкретно. Ніхто звичайно не буде їх збирати і відвозити в Україну - цього не буде. Але (можна обмежити цих осіб - Ред.) у соціальних виплатах, дозволах на роботу, документах - це варіанти, які я чую і від польської сторони", - зазначив Кащюнас.

За його словами, потрібно почекати та подивитися, який варіант запропонують поляки, "можливо, він підійде і для Литви".

-------

ТЦК за кордоном не вручатимуть повістки - міноборони України

Речник міністерства оборони України Дмитро Лазуткін сказав, що "це (вручення повісток за кордоном. - Ред.) виглядає доволі нереальним".

"ТЦК за кордоном працювати не будуть. Міністерство оборони не може коментувати ті чи інші дії міністерства закордонних справ", - заявив він.

-------

З якими документами чоловікам необхідно прибути до ТЦК?

З 18 травня у військовозобов'язаних буде 60 діб, аби з'явитися до ТЦК та оновити дані. При собі потрібно мати:

— паспорт громадянина України;

— ідентифікаційний код;

— військово-обліковий документ;

— медичні документи;

— посвідчення водія (якщо є);

— інформація про освіту;

— документи про склад сім’ї, дітей чи догляд за особами з інвалідністю (якщо є);

— документи, які підтверджують право на відстрочку (якщо є)

---------

Близько 2 млн чоловіків автоматично можуть стати ухилянтами, – ТСН.

Люди можуть фізично не встигнуть оновити дані протягом 60 днів через завантаженість центрів комплектування. Якщо цього не зробити, ТЦК звернеться до поліції, щоб занести людину у відповідну базу розшуку

Джерело: https://t.me/dw_ukraina

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 09:52    194
Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович