13.02.2024 12:00
Просмотров: 317

Як обрати військового адвоката. Поради та рекомендації

З самого початку воєнного стану все українське суспільство розпочали свій опір окупантові в особі рф. Деякі виявляють підтримку для цивільних, інші надають допомогу військовим, а найвідповідальніші та складні завдання виконують Збройні Сили України і кожен окремо взятий військовослужбовець. Реалії сьогодення вносять корективи як у службу військового так і у роботу адвокатів для захисту військового. Терміновим постало питання щодо надання допомоги військовослужбовцям та членам їх сімей.  Для того аби досягнути бажаного результату, потрібно правильно підібрати військового адвоката, зробити це можно за посиланням https://legalaid.ua/ua/practice/praktyka-vijskovogo-prava/

ОСНОВНИМИ КРИТЕРІЯМИ ВИБОРУ АДВОКАТА:

1. Перший крок - перевірити, чи особа дійсно має свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю. Ви можете зробити це, перевіривши наявність свідоцтва на веб-сайті Єдиного Реєстру Адвокатів України 

2. Дізнатися про спеціалізацію адвоката. Досвідчений адвокат часто спеціалізується в конкретній галузі, в нашому випадку – має досвід в сфері саме військового права. 

3. Ще одним важливим аспектом у виборі військового адвоката є те, чи працює адвокат самостійно чи входить у відповідне адвокатське об'єднання/бюро чи юридичну компанію. Цей фактор має значення з декількох причин. Зокрема, захист у сфері військового права охоплює ще й багато інших галузей, наприклад увільнення та бронювання військовозобов’язаних тісно пов’язане з трудовим правом, допомога з сім’ями військовослужбовців – з соціальним правом, оскарження рішень ТЦК та СП, або рішень ВЛК з адміністративним правом. Всі ці обставини, зазвичай вимагають великого обсягу роботи, який може бути важко здійснити одному адвокату. Тому рекомендується звертатися до досвідченої юридичної компанії, де працює група адвокатів, які спеціалізуються в схожих справах.

4. Перевірте рейтинг та відгуки про Адвоката (адвокатське об’єднання чи адвокатське бюро). Це свідчить про надійність вибору та є запорукою успіху у Вашій справі.

5. Звертайте увагу на враження від особистого спілкування з адвокатом. 

6. Перевагою при виборі військового адвоката є можливість надання правничої допомоги адвокатом по всій території України, як очно так і дистанційно – що особливо важливо саме для військовослужбовця – місце несення служби може бути зміненим кожного дня.

АДВОКАТИ, У СФЕРІ ВІЙСЬКОВОГО ПРАВА, КОНСУЛЬТУЮТЬ З ПИТАНЬ:

  • захисту клієнта від початку мобілізації та під час несення служби.
  • отримання усіх виплат під час несення служби та після неї
  • отримання статусу учасника бойових дій
  • оскарження рішень військово-лікарської комісії
  • специфіці увільнення від мобілізації
  • специфіці увільнення з військової служби
  • особливостей бронювання військовозобов’язаних;

ЧОМУ ВАРТО ЗВЕРНУТИСЯ ДО ЮРИСТА

Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» та Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», а також зміни та доповнення до вказаних Законів, також «Порядок проходження медико-соціальної експертизи та проходження ВЛК військовослужбовцями та військовозобов'язаними»  зміни до Законів, в тому числі Закон України № 8009 від 14.07.2023, Закон України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» - спрямовані на захист прав військовослужбовців та забезпечення їхньої соціальної захищеності у складних умовах воєнного стану. Військові, які стоять на захисті Батьківщини, повинні мати впевненість, що їх права і потреби також беруться до уваги та підтримуються державою.


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович