21.09.2023 06:17
Просмотров: 531

Украина — как утопленник, может затянуть на глубину, — Дуда о запрете экспорта украинского зерна

Украина — как утопленник, может затянуть на глубину, — Дуда о запрете экспорта украинского зерна

Дуда:

- Ми маємо справу з потопельником. Кожен, хто хоч раз брав участь у порятунку потопельника, знає, що він надзвичайно небезпечний і може затягнути на глибину. Він має неймовірну силу через страх, викид адреналіну і може просто потопити рятівника. Це трохи схоже на ситуацію між Польщею та Україною...

Чи потрібно нам діяти так, щоб убезпечити себе від того, щоб не постраждати від потопельника? Звичайно, ми повинні діяти так, щоб захистити себе від того, щоб він не заподіяв нам шкоди, тому що якщо потопельник заподіє шкоду і втопить нас, то він не отримає допомоги. Тому ми повинні дбати про свої інтереси, і ми робитимемо це ефективно і рішуче".

Польща обурена висловлюваннями президента Зеленського під час виступу на Генасамблеї ООН, посла України Зварича викликали до МЗС.

Заступник очільника МЗС Польщі Павел Яблонський передав нашому дипломату рішучий протест.

Він заявив, що висловлювання Зеленського "є неправдивими щодо Польщі і, тим більше, несанкціонованими щодо країни, яка з перших днів війни підтримує Україну".

Польська сторона вважає правомірним рішення продовжити обмеження на імпорт української агропродукції.

"Тиск на Польщу на багатосторонніх форумах чи надсилання скарг до міжнародних трибуналів не є відповідними методами вирішення суперечок між нашими країнами", — додав Яблонський.

Обурення польської сторони викликали наступні слова українського президента:

"Дехто в Європі розігрує солідарність у політичному театрі, перетворюючи зернову тему на трилер.

Може здатися, що вони грають свої ролі, але насправді вони допомагають створити сцену для актора з Москви".

-----

Закликаємо наших польських друзів відкинути емоції. Україна запропонувала Польщі конструктивний шлях вирішення проблеми зерна, — речник МЗС України Ніколенко.

"Під час зустрічі (у МЗС Польщі — ред.) український посол вкотре роз’яснив українську позицію щодо неприйнятності для України польської односторонньої заборони на імпорт українського зерна.

Він також наголосив на некоректності порівняння із Україною, яке зробив президент Польщі під час свого візиту до Нью-Йорка", — розповів Ніколенко.

За його словами, українська сторона запропонувала польській "конструктивний шлях вирішення зернової проблематики", і очікує на такий самий діалог.

-----

Верховна контрольна палата Польщі провела розслідування щодо імпорту українського зерна і заявила про виявлення шкідливих речовин у продукції з України, — RMF24.

Із 73 зразків зерна, імпортованого з України, сальмонела була виявлена в 17, пестициди – ще в 17, ГМО – в 11 і міотоксини – в шести. В інших були також виявлені ртуть, кадмій, свинець і залізо.

-----

На тлі зростаючої напруги, між нашими країнами, у Польщі заговорили, що можуть знизити підтримку України через зернову кризу

На цьому наголосив польський міністр у справах ЄС Шимон Шинковський вель Сек.

«Дії України не справляють на нас враження... але вони справляють певне враження на польську громадську думку. Це зрозуміло із опитувань, із рівня громадської підтримки подальшої допомоги Україні. І це шкодить самій Україні», – заявив Шинковський вель Сек.

Він наголосив – якщо поляки не підтримуватимуть надання допомоги Україні в такому ж обсязі, як було раніше, то її доведеться скоротити.

-----

Польша продолжит поддерживать Украину в ее противостоянии с рф, несмотря на зерновой скандал, – вице-премьер страны Качиньский.

Джерело: https://t.me/znua_live/113382, https://t.me/radarbay/15290, https://t.me/BerezaJuice/36815

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович