04.09.2023 08:20
Просмотров: 450

«Україна продала Крим Заходу», а «дистанційне навчання у школах скасовують». Топ-5 фейків, спростованих минулого тижня

«Україна продала Крим Заходу», а  «дистанційне навчання у школах скасовують». Топ-5 фейків, спростованих минулого тижня

Центр стратегічних комунікацій зібрав найгучніші спростування фейків росіян, що вийшли з 28 серпня по 3 вересня.

● «Українських біженців у ЄС мобілізовуватимуть до лав ЗСУ». Дипломатичні представництва не можуть депортувати українців для мобілізації. Приводом для депортації можуть стати лише правопорушення на кшталт неоплачених штрафів чи порушення громадського порядку.

● «Україна продала Крим Заходу» . Насправді Україна планує відновлювати півострів, понівечений росіянами, у рамках єдиної державної регіональної політики із залученням іноземних інвесторів.

● «Всіх українців примусять платити за воду з колодязів і свердловин». Маніпуляцію з перекручуванням фактів поширив у соцмережах невстановлений користувач. Облік свердловин, плата за користування водою та зобов’язання отримувати дозвільні документи стосуються винятково бізнесу.

● «Звіт ООН: Україна неправова держава, адже підтримує тортури». Фахівці ООН лише вказали на моменти, які варто виправити в українському законодавстві. Наприклад, внести зміни до закону, який визначає кримінальну відповідальність за співпрацю з «державою-агресором».

● «Міносвіти України скасовує дистанційне навчання у школах». Міністр освіти і науки Лісовий назвав таку інформацію міфом і маніпуляцією. Він запевнив, що фізична і ментальна безпека дітей є ключовим пріоритетом.

Джерело: https://t.me/spravdi/33140

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович