08.11.2023 12:19
Просмотров: 314

Україна відкриває новий табір для російських полонених та готує ще один – «Хочу жить»

Україна відкриває новий табір для російських полонених та готує ще один – «Хочу жить»

Через велику кількість російських військовополонених в Україні незабаром відкриють новий табір та водночас триває підготовка до запуску ще одного місця тримання рашистів.

Про це повідомив державний проєкт Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими «Хочу жить».

Зазначається, що ростання кількості військовополонених пов’язане як з ситуацією на фронті, погіршенням мотивації російських солдат, так і з блокуванням обмінів військовополоненими російською стороною.

Як і у випадку табору «Захід-1», умови в новому таборі відповідатимуть всім вимогам міжнародного гуманітарного права. Російським військовим нададуть медичну допомогу, триразове харчування, зв’язок з рідними, а також постійний доступ до представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Сам табір знаходиться в глибокому тилу, як це передбачено Женевськими конвенціями.

«Женевські конвенції передбачають військовополонених виключно у спеціально відведених для цього місцях. Україна на відміну від рф дотримується міжнародних гуманітарних норм. А тим часом російська сторона, наприклад, утримує українських військових у звичайних тюрмах і виправних колоніях разом з полоненими, іноді в нелюдських умовах, не поважаючи і практично не визнаючи їхній статус військовополонених», – зазначили представники проєкту.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович