15.12.2023 18:50
Просмотров: 547

Українські біженці можуть більше не повернутися до Норвегії

Українські біженці можуть більше не повернутися до Норвегії

Українці, які отримали захист у Норвегії, можуть втратити посвідку на проживання, якщо вирішать повернутися на батьківщину.

Про це повідомляє SchengenVisaInfo з посиланням на владу цієї країни, пише УНІАН.

Зазначається, що відповідно до загальної директиви Міністерства юстиції та готовності до надзвичайних ситуацій Норвезькому директорату імміграції, іноземні громадяни, яким надано захист у Норвегії, можуть зіткнутися з ризиком втрати дозволу на проживання, якщо вони повернуться до країни, з якої вони шукали притулку.

Раніше з цієї директиви був виняток для громадян України з тимчасовим колективним захистом. Однак зараз цей виняток скасовано.

Міністр юстиції та громадської безпеки країни Емілі Енгер Мель наголосила, що якщо українці, які перебувають під таким захистом, зможуть приїхати в Україну та повернутися до Норвегії, це може свідчити про те, що вони більше не потребують захисту в Норвегії.

«Якщо українці з тимчасовим колективним захистом подорожують туди й назад між Норвегією та Україною, це може означати, що вони більше не потребують захисту в Норвегії.

Тепер я хочу однаково ставитися до українців та інших національностей щодо наслідків таких подорожей», – підкреслила чиновниця.

Водночас у Норвегії наголошують, що поїздки, здійснені до впровадження цієї директиви, не призведуть до анулювання дозволу.

Також не виключається, що в особливих випадках громадяни України все ж зможуть отримати дозвіл на відвідування батьківщини.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович