28.03.2024 06:19
Просмотров: 706

Заяви Макрона про можливу відправку військ членів НАТО в Україну розлютили американських чиновників

Заяви Макрона про можливу відправку військ членів НАТО в Україну розлютили американських чиновників

Заяви Макрона про можливу відправку військ членів НАТО в Україну розлютили американських чиновників, які вважають, що це може призвести до зіткнення з росією — Bloomberg.

Як повідомляють джерела агентства в американському уряді, слова Макрона та майже миттєва зворотна реакція Берліна та Вашингтона чітко показали "червоні лінії" союзників, які до того для багатьох залишалися не до кінця зрозумілими.

Окремі чиновники вказують, що ці коментарі "не були дуже розумними" з точки зору оперативної безпеки, особливо з огляду на те, що кілька країн вже залучили свій персонал для допомоги в Україні, хоча й негласно.

Крім того, зазначається, що Макрон висуває Україну на передній план передвиборчої кампанії до Європейського парламенту в червні.

Немає сумнівів, що деякі посадовці ЄС очікують від Макрона лідерства, і багато хто вітає його жорстку позицію щодо росії. Водночас Франція підтримала Польщу, яка вимагає від ЄС ще раз подумати над тим, щоб дозволити українському зерну вільно потрапляти на єдиний європейський ринок. Зважаючи на це та інші фактори, критики Макрона вважають, що на даному етапі він більше говорить, ніж робить.

Так, вони зауважують, що хоча Париж публічно й підтримав чеську ініціативу із закупівлі снарядів, кошти на їх доставку в Україну Франція досі не виділила. Німеччина, яку критикують через "Тауруси", навпаки, вже оголосила про 300 мільйонів євро на закупівлю 180 тисяч боєприпасів.

Крім того, Франція значно відстала від своїх союзників за загальним обсягом допомоги, спрямованої в Україну. Вона пообіцяла надати Києву менше двох мільярдів євро на підтримку, на відміну від 22 мільярдів євро, виділених тією ж Німеччиною.

"Макрон втратив можливість рішуче перехопити європейське лідерство на початку вторгнення рф в Україну. Зараз він хоче виправити цю помилку", — цитує агентство одного із французьких експертів.

Джерело: https://t.me/znua_live/140652

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 09:14    226
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович