Кинотеатры

Британский театр в кино: 'Людина і надлюдина'

Британский театр в кино: Людина і надлюдина
Категория: спектакль, фильм
Производство: Великобританія, 2015
Продолжительность: 221 мин.
Автор: Бернард Шоу
В ролях: Рейф Файнс, Індіра Варма, Тім МакМуллан
Режиссер: Саймон Годвін


Рейф Файнс у своїй театральній іпостасі відомий як переважно шекспірівський актор, нечасто «Вибирай» в сучасну драматургію. Хоча, не варто забувати, що саме Файнс першим презентував публіці ролі, згодом зіграні іншими акторами в популярних кінопостановці (Карл Юнг в «говорять ліках» Крістофера Хемптона, екранізувати Кроненбергом, і Ален в «Бога різанини» Ясміни Рези, екранізувати Поланскі).
 
У новому спектаклі лондонського Національного театру Файнс відправиться в подорож до витоків драматургії XX століття і виконає роль Джона Таннера в п'єсі Бернарда Шоу «Людина і надлюдина» (1903).
 
Створена Шоу у відповідь на заклик шанувальників написати п'єсу про Дон Жуана, п'єса пропонує трактування міфу про фатальний коханця, занурену в культурну атмосферу Англії початку XX століття і пропущену крізь фільтр навіяних Ніцше соціально-філософських ідей самого драматурга. Сучасний Дон Жуан постає у п'єсі освіченим плейбоєм-анархістом в самому розквіті сил - автором «Кишенькового керівництва революціонера», прикладеного до п'єси - якого вмираючий мільйонер призначає одним з опікунів своєї юної дочки Анни.
 
Просочені фірмовим дотепністю Шоу, перипетії зближення вільнодумної Таннера і його молодий протеже, схильної до того, щоб зробити нового Дон Жуана своїм чоловіком, і складають основу дії п'єси, третій акт якої повністю окупований знаменитої інтерлюдією - бесідою справжнього Дон Жуана з дияволом в пеклі.
 
Режисером вистави виступить молодий талановитий Саймон Годвін, який підкорив театралів своєю постановкою «Двох веронцев» на сцені Королівської Шекспірівської компанії цього року. Цікаво, що Файнсу вже доводилося зображати Таннера - в радіопостановці BBC 1996 року.
 

Мова англійська Переклад: українські субтитри Постановка Королівського Національного театру з одним антрактом.

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович