Театры

Stabat Mater, Pergolesi. Артистки La Scala та камерний оркестр ХНАТОБу

25.04.2018
Stabat Mater, Pergolesi. Артистки La Scala та камерний оркестр ХНАТОБу

25 квітня артистки хору Мілінської опери La Scala Лурдес Мартінез Карнічер (сопрано) та Амор Лілія Перез (контральто) дадуть єдиний в Україні благочинний концерт (частина зібраних коштів піде на потреби адаптаційного центру “Летючий дім”).

Зі сцени Театру опери та балету пролунає кантата Stabat Mater Джованні Батістта Перголезі (1736) у супроводі камерного оркестру ХНАТОБу під керівництвом Дмитра Морозова. Також у програмі  Дивертисмент n1. in D major K136 Моцарта.

Stabat Mater звучить як гімн любові, що долає навіть найсильніші страждання, і суголосна тому болю, який ми знову проживаємо напередодні річниці Чорнобильської катастрофи.

Лурдес Мартінез Карнічер (сопрано) народилася в Більбао. Здобула першу музичну освіту у Консерваторії Х. К. де Арріага (клас віолончелі та співу). Здобула педагогічну освіту в Університеті ді Деусто Більбао за фахом «Викладання музики». Продовжила навчання в Колумбійському університеті у Нью-Йорку під керівництвом Алекса Боуерза, а згодом удосконалила репертуар belcanto в Італії у супроводі видатного сопрано Маргеріта Рінальді. Починала кар’єру у театрах Іспанії та Італії, продовжила у різних європейських театрах, виконуючи ролі: Оскара з опери “Бал-маскарад”, Адіни з опери «Любовний напій», Норіни з опери «Дон Паскуале», Мюзетти з опери «Богема». Багаторазова учасниця різноманітних оперних фестивалів у Іспанії. Має багатий сакральний репертуар, серед якого: Carmina Burana Карла Оффа, Exultate Jubilate Моцарта, Месса ре мінор Шранца Шуберта, Misa Criolla Аріэля Рамінеса, «Реквієм» Габрієля Форе. Зараз поєднує свою концертну діяльність з виступами у складі театру La Scala, у тому числі у ролі солістки під керівництвом майстрів Рікардо Мутті та Мартіна Браббінса. Також займається організацією концертів та викладає музику.

Амор Лілія Перез (контральто) народилася в Гавані (Куба). Закінчила Вищий Інститут мистецтва за напрямом «сольний спів». Тепер солістка в національному концертному колективі Куби та Національному оперному театрі, працює в хорі Міланського оперного театру La Scala. Неодноразово отримувала стипендії на навчання, була переможницею різних конкурсів, пройшла курси підвищення кваліфікації у Музичній Академії Кіджи (Chigiana) в Сієні, у Scuola di musica у Ф’єзолі під керівництвом таких майстрів, як: Альфредо Краус, Карло Бергонці тощо. Брала участь у різних фестивалях таких, як: Musica Sacra в Маастрихті, Festival Opera Barga, в тому числі відкривала Фестиваль “Скарлатті” у театрі Массімо в Палермо у ролі Венери у кантаті Il Giardino d’Amore Алессандро Скарлатті. Після чого у Міланській консерваторії виконувала різноматіний репертуар творів А. Скарлатті, таких, як:Il Giardino d’Amore, ll Sedecia, Re di Gerusalemme. Співала у супроводі Симфонічного оркестру Marchigiana, Оркестру Pro Arte Marche, Оркестру Regionale Toscana.  

Захід відбудеться у межах Дантеfest2018 та трієнале екологічного плакату 4-th  Block

Купить билет

Телефон: (057) 707-70-43 (кассы), (057) 707-70-91 (кассы)
Цена билета: 190 - 700 грн
Сеансы 20:00

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович