03.01.2024 12:57
Просмотров: 294

На Харківщині встановлено особи ще шістьох колаборантів

На Харківщині встановлено особи ще шістьох колаборантів

В Куп’янському районі п’ять жінок та один чоловік добровільно пішли на співпрацю з ворогом та були призначені на посади у незаконно створених органах влади.

Про це повідомили в ГУНП Харківської області.

52-річна жінка здійснювала прийом громадян з метою оформлення матеріальної допомоги від окупаційної влади держави-агресора російської федерації, відбирала у громадян відповідні заяви на оформлення матеріальної допомоги, готувала документи для оформлення цих виплат. Також жінка залучалась до видачі гуманітарної допомоги місцевим мешканцям від окупаційної влади держави-агресора російської федерації, а також формувала особові справи громадян пільгових категорій.

60 та 62-річні жінки також здійснювали прийом громадян з метою оформлення матеріальної допомоги від окупаційної влади держави-агресора російської федерації, відбирала у громадян відповідні заяви на оформлення матеріальної допомоги, узагальнювала списки зазначених громадян, а також готувала документи для оформлення цих виплат. 

39-річна жінка займалася підготовкою проєктів рішень сесії у частині земельних питань, надавала відповіді на запити, здійснювала консультації громадян по земельних питаннях, видавала довідки щодо земельних ділянок, а також проводила бесіди з громадянами з метою врегулювання земельних конфліктів.

57-річний чоловік в приміщенні адмінбудівлі відділу освіти, культури, молоді та спорту Петропавлівської сільської ради він вів облік відвідувачів у відповідних журналах.

55-річна жінка виконувала вказівки начальника Кіндрашівського територіального відділу, відвідувала наради за участю керівників окупаційної влади, здійснювала функцію по зв’язку з громадськістю, а також займалася збором необхідної інформації у частині наявності місць на території обслуговування Кіндрашівського територіального відділу тимчасової цивільної адміністрації Куп’янського району для подальшого розміщення флагштоків прапору росії.

Дізнавачі Куп’янського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. 

Дізнавачі за процесуальним керівництвом Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомили зловмисникам про підозру у скоєнні злочину.     

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович