08.10.2022 20:11
Просмотров: 764

Харків буде з трамваями. Прага дарує

Мерія Праги безкоштовно віддала двом українським містам списаний, але повністю працездатний міський транспорт: Харків отримав 20 трамваїв, Хмельницький – 2 автобуси. У цих та інших українських містах російські авіаудари знищили чи сильно зашкодили транспортні підприємства. В результаті лише одного удару по Салтівському депо було знищено одразу 60 трамваїв.

“У день нападу Росії на Україну адміністрація Праги ухвалила рішення, що вона та всі міські компанії будуть допомагати своїм сестринським компаніям в Україні. Ми отримали завдання визначити, скільки громадського транспорту, які ще перебувають у строю, ми можемо передати як подарунок” , – пояснює Даніел Шабік, керівник прес-служби Празької транспортної компанії.

Харківчанам та й багатьом українцям празькі трамваї знайомі: адже майже 70% трамвайного парку України – це саме склади чеського виробництва. Наприклад, модель Tatra Т3 у Харкові возить пасажирів в Україні з 1977 року.

“Мова йде про трамваї та автобуси, які там добре знають – у тому числі й їхні різні модифікації. На мою думку, проблем не буде, хоча, звичайно, можливо, що колегам не вистачатиме якихось деталей, – каже Ян Шуровський, технічний директор Празької транспортної компанії. – У цьому випадку необхідно буде розбирати інші трамваї, які у них залишились – наприклад, ті, що постраждали після обстрілу Салтівського депо”.Технічний директор запевнив: усі передані трамваї та автобуси у повністю робочому стані та були списані планово – їх замінили на нові та планували продати. Але через епідемію ковіда процес затягнувся, а згодом в Україні почалася війна. У результаті транспорт українським містам було вирішено передати задарма.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович