07.02.2023 10:44
Просмотров: 450

Завищення цін на пальне: мережа АЗС оплатила штраф

Завищення цін на пальне: мережа АЗС оплатила штраф

Мережа АЗС добровільно оплатила штраф за завищення цін на пальне після звернення ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області до суду.

Відділ правового забезпечення Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області подав позов до суб’єкта господарювання – відомої мережі АЗС, зареєстрованої в Івано-Франківську, про стягнення штрафу та вилучення необґрунтовано одержаної виручки до державного бюджету за порушення державної дисципліни цін на пальне.

Встановлено, що АЗС у своїй господарській діяльності застосувала завищені роздрібні ціни під час реалізації «брендового преміального» палива (у порушення вимог абз. 7 п. 41-4 постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»). Ціни були сформовані з перевищенням розміру доплати 5 відсотків до розміру роздрібних цін на відповідні види палива, що визначені згідно з врахуванням граничних надбавок до середніх вартостей 1 літра бензинів автомобільних та 1 літра дизельного палива, встановлених Міністерством економіки України. Внаслідок цього АЗС одержано необґрунтовану виручку.

За порушення державної дисципліни цін на пальне ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області застосувало до АЗС адміністративно-господарські санкції. Представники АЗС відмовилися сплачувати їх у 15-денний строк з моменту отримання рішення про застосування адміністративно-господарських санкцій, однак уже під час судового провадження у справі в Івано-Франківському окружному адміністративному суді надали до суду платіжне доручення щодо добровільної оплати штрафних санкцій до державного бюджету в повному обсязі, погодившись з позовними вимогами ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області та правомірністю застосування штрафних санкцій.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович