21.02.2023 17:57
Просмотров: 373

Обладнання для ремонту електромереж та оцінка безпеки регіону: підсумки візиту Міністра енергетики на Харківщину

Обладнання для ремонту електромереж та оцінка безпеки регіону: підсумки візиту Міністра енергетики на Харківщину

Харківщина – це великий промисловий регіон, де потрібно забезпечити більшу генерацію. Це необхідно для того, щоб вона покривала споживання електроенергії у разі пошкодження мереж через ворожі обстріли рф, зазначив Міністр енергетики України, який побував у Харкові з робочим візитом. На нараді щодо енергетичної безпеки регіону одним з головних питань стала децентралізація енергетичної генерації та розподілу.

Герман Галущенко, Міністр енергетики України

Внаслідок атак на енергосистему, які тривають вже 5 місяць, ми побачили, що є ситуації, коли ми можемо генерувати, але не можемо передати електроенергію в регіони, де є дефіцит. Тому треба зробити децентралізацію генерації, щоб мати потужність в самому регіоні. Найскоріше рішення – газотурбінна генерація. Вона маневрена, дає відповідну потужність. Ми розглядаємо Харківський регіон як один з пріоритетних, де ця генерація буде встановлюватися.

Максимальна увага також приділяється відновленню пошкоджених обстрілами електромереж.

Олег Синєгубов, голова Харківської ОВА

Ну і по-друге, завдання відновити постачання для майже 35 тисяч абонентів, які знаходяться на деокупованих територіях. З них 11 тисяч ще перебувають в окупації. Зокрема, в селищі Слатине важко іде відновлення – там ще тривають обстріли та розмінування зараз уповільнилося. 80% електромереж там зруйновані повністю. Плануємо там відновлення десь за два місяці.

Герман Галущенко, Міністр енергетики України

Коли є дефіцит генерації – немає значиння, чи можеш ти передати електроенергію, її не вистачає. Відповідно, якщо мережі дозволяють доставити електроенергію – все, проблем нема. Коли є певні обмеження по мережам – електроенергія не може дійти до кінцевого споживача. Тому зараз ключове питання – вирішення питання мереж. Харківська область вона складна, фронтова. І ми їздили в Ізюм і далі і дивилися, там взагалі є села знищені, просто порвані опори, все згоріло. Класична картина руського миру і це потребує суттєвого часу, щоб відновити, це об’єктивні речі.

Керівник ХОВА додав, що в регіоні тривають укріплення об’єктів критичної інфраструктури захисними спорудами, які довели свою ефективність. За словами мера Харкова, попри обстріли та значні пошкодження інфраструктури, опалення в місті запустили вчасно. Проте працівникам теплових мереж протягом сезону довелося вже 7 разів перезапускати систему.

Ігор Терехов, мер Харкова

Внаслідок обстрілів в місті було пошкоджено 120 об’єктів ХТМ, з них ТЕЦ, 44 котельні, 46 централізованих теплових пунктів, 7 індивідуальних теплових пунктів, 3 насосних станції, 20 км тепломереж, 5 адмінбудівель, де є пульти. Орієнтовна загальна вартість відновлення об’єктів становить 1 млрд грн.

Під час візиту міністр передав харківським енергетикам близько 15 тонн необхідного обладнання. Це генератори, трансформатори та інше устаткування для проведення ремонтних та відновлювальних робіт.

Відвідав Герман Галущенко й ТЕЦ-5, яка нещодавно вкотре зазнала ворожої атаки: відбулося влучання у генераційне обладнання. Внаслідок обстрілу ушкоджено інфраструктуру та устаткування станції. Значні руйнування відбулися у головному корпусі, 8 працівників отримали травми. Під час наради було намічено плани з відновлення теплоцентралі.



Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович