14.04.2023 14:24
Просмотров: 530

Допомагав військовим рф із веденням фінансів: викрито колаборанта

Допомагав військовим рф із веденням фінансів: викрито колаборанта

На Харківщині СБУ викрила ще одного ворожого “фінансиста”. Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Служба безпеки викрила ще одного ворожого поплічника у результаті стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської області. За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 55-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Зловмисником виявився мешканець смт Дворічна Куп’янського району, який під час повномасштабного вторгнення підтримав російських загарбників.

Під час захоплення частини регіону він приєднався до лав місцевої окупаційної адміністрації. Як повідомив речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко, у серпні 2022 року чоловік добровільно погодився на фейкову посаду виконуючого обов’язки начальника управління фінансів ВЦА Куп’янського району Харківської області. На цій “посаді” зловмисник організовував роботу зі складання та виконання грабіжницького бюджету рашистів, планував їхні доходи та витрати, контролював виконання планів окупаційної адміністрації з бюджетних надходжень, готував фінансові звіти для гауляйтера Куп’янського району.

Після деокупації району колаборант втік до Харкова, де намагався “загубитися” серед людей та уникнути передбаченої законом відповідальності. Втім, оперативники спецслужби встановили його місцеперебування та затримали. За матеріалами СБУ чоловіку повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу — тримання під вартою. Викриття і документування протиправної діяльності колаборанта здійснювали співробітники СБУ Харківської області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович