21.02.2024 10:25
Просмотров: 695

«Перевіряються джерела, наближені до річок Харків, Немишля, Лопань, Уди та Сіверський Донець», – ХОВА

«Перевіряються джерела, наближені до річок Харків, Немишля, Лопань, Уди та Сіверський Донець», – ХОВА

Після ворожого удару по нафтобазі у Немишлянському районі Харкова та витоком паливно-мастильних матеріалів в екосистеми регіону, правоохоронці та профільні служби посилили перевірки даних об’єктів.

Нині активна робота проводиться по усім районам обласного центру, а також в Чугуївському та Харківському районах області, повідомляє ХОВА.

«Спільно з профільними службами продовжується робота із локалізації та ліквідації нафтових плям у річках Харкова. Встановлені додаткові бонові загородження та щодня застосовується сорбент.

Відповідно до моніторингу, ці заходи стримують розповсюдження небезпечних речовин», – розповів директор Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради Дмитро Липовий. 

Водночас триває моніторинг стану питної води та наявність в ній небезпечних речовин. 

«Нараз перевіряються джерела, наближені до річок Харків, Немишля, Лопань, Уди та Сіверський Донець. Потрапляння нафтопродуктів до цих джерел не зафіксовано.

Також, за повідомленням колег з Донецької області, небезпечних речовин в питних джерелах їхнього регіону не зафіксовано.

Це свідчить про те, що докладеними зусиллями, вдалося локалізувати та запобігти подальшому розповсюдженню нафтової плями в сусідні області», – розповіла начальник Регіонального офісу водних ресурсів у Харківській області Тетяна Божко.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович