01.11.2023 09:12
Просмотров: 649

Стадії алкоголізму

Алкоголізм - це серйозне захворювання, при якому людина не може контролювати своє споживання алкоголю, відчуває до нього фізичну та психологічну прихильність. Додатково він страждає від негативного впливу на фізичне, психічне та соціальне здоров'я. Залежність не виникає відразу, а формується поступово і проходить кілька стадій, кожна з яких має свої характеристики і загрози.

Стадії алкоголізму

Стадія 1: Початкова

Перша стадія алкоголізму зазвичай починається з експериментального вживання алкоголю, зазвичай, у компанії. Людина п'є з різних приводів, але ще не відчуває сильної потреби в алкоголі. Однак поступово він починає збільшувати дозу та частоту вживання, а також знижувати критерії вибору напоїв. На даному етапі людина може пити один або в компанії, вдома чи поза домом, у робочий чи вихідний час.

Найкраще розпочати лікування алкоголізму на першій стадії, щоб уникнути ускладнень та посилення ситуації. Для цього варто звернутися до однієї з найкращих клінік з терапії залежностей у Києві – «Ренесанс-Київ».

Стадія 2: Помірна

Друга стадія характеризується посиленням залежність від алкоголю. Людина п'є регулярно і може контролювати своє споживання. Він відчуває сильне бажання пити спиртне і не може відмовитися від алкоголю за можливості його отримати. Ця стадія алкоголізму характеризується тим, що людина вживає спиртні напої як отримання задоволення, але й зняття похмілля.

Стадія 3: Важка

Третій етап – стадія хронічного алкоголізму. Людина п'є щодня або майже щодня, не здатна зупинити чи скоротити споживання. Він повністю залежить від алкоголю фізично та психічно. На цій стадії людина п'є не для отримання задоволення чи вирішення проблем, а для підтримки життєдіяльності організму.

Особливостями стану на даному етапі є:

  • Зниження толерантності до алкоголю (звичайна доза не дає ефекту, її доводиться збільшувати).
  • Поява абстинентного синдрому.
  • Розвиток тяжких захворювань та станів, таких як цироз печінки, панкреатит, гепатит, енцефалопатія, полінейропатія, кардіоміопатія, гіпертонія, інсульт, інфаркт та інші.

Це вкрай небезпечний та незворотний стан, який загрожує життю та здоров'ю людини, а також її оточенню.

Стадія 4: Критична

Четверта стадія алкоголізму – критична. Чоловік п'є постійно і не може жити без алкоголю. Він контролює свою поведінку і усвідомлює свого стану. Залежний п'є у тому, щоб уникнути смерті від абстинентного синдрому. Він не займається нічим, окрім випивки. Не спілкується з іншими людьми, не піклується про своє здоров'я та гігієну, не відчуває радості чи смутку.

Алкоголіки на даному етапі не відрізняють фантазії від дійсності, не пам'ятають свого минулого та не планують майбутнього. Можуть страждати від марення, галюцинацій, параної та інших психічних порушень.

Залежні перебувають у постійному ризику смерті від гострого отруєння алкоголем, внутрішньої кровотечі, зупинки серця, дихання чи загибелі мозку.

Допомога та лікування

Лікування алкоголізму необхідно на будь-якій стадії залежності, але чим раніше воно почнеться, тим більше шансів успішне відновлення. На першому та другому етапі терапія може бути амбулаторною або стаціонарною, залежно від стану пацієнта та його мотивації до зміни. На третій та четвертій стадіях обов'язково проводиться лікування алкоголізму в стаціонарі, оскільки потрібна медична допомога.

Терапія залежності включає кілька етапів:

Кваліфіковану допомогу та терапію алкоголізму надає центр лікування залежностей «Ренесанс-Київ» офіційний сайт. Це одна з найкращих клінік в Україні, яка пропонує сучасні та ефективні методи боротьби з алкогольною залежністю. У «Ренесанс-Київ» ви отримаєте допомогу професійних лікарів, досвідчених психологів, комфортні умови проживання та індивідуальний підхід.

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович