01.11.2023 10:43
Просмотров: 511

У двох деокупованих селах Харківщини встановили модульні клініки

У двох деокупованих селах Харківщини встановили модульні клініки

На Харківщині, у деокупованих селах Циркуни та Гракове, встановили нові модульні клініки первинної медичної допомоги. Проєкт реалізовано у рамках партнерства МОЗ та ВООЗ, аби попри війну пацієнти мали доступ до необхідної медичної допомоги.

Такі модульні клініки встановлюють у найбільш постраждалих від війни регіонах, де медичні заклади було значно пошкоджено або знищено.

Марина Слободніченко, заступниця міністра охорони здоров’я України

Вже понад півтора року російські окупанти нищать українську цивільну інфраструктуру, цілеспрямовано руйнують заклади охорони здоров’я та тероризують мирне населення. Ворожі снаряди та кулі – це неспростовний доказ злочинів проти цивільного населення. За понад 20 місяців війни росія пошкодила 1455 об’єктів медзакладів та ще 190 зруйнувала вщент. Завдяки потужній підтримці та співпраці з ВООЗ та іншими міжнародними партнерами нам вдається відновлювати медзаклади та забезпечувати пацієнтів якісними та доступними медпослугами попри надскладний час. Створення модульних клінік на первинній ланці у таких селах, як Циркуни та Гракове надасть мешканцям доступ до такої потрібної медичної допомоги та оперативно розв’яже проблему у регіоні вже зараз.

Ще від початку війни села Циркуни та Гракове були окуповані росіянами та зазнали великих руйнувань. За час окупації ворог цілеспрямовано обстрілював та атакував цивільну інфраструктуру, в тому числі й медичну. Тому, через постійні обстріли та бомбардування, надання медичної допомоги в області було вкрай ускладнено.

Тож після деокупації територій та завдяки встановленню нових модульних клінік у регіоні покращиться доступ пацієнтів до необхідної первинної медичної допомоги.

Емануеле Бруні, менеджер із надзвичайних ситуацій бюро ВООЗ в Україні

Модульні медичні заклади першої ланки можна швидко встановлювати на місці. Це один з ключових проєктів ВООЗ щодо реагування та відновлення, спрямований на забезпечення мешканців сільських громад і тих, хто повертається додому, доступом до вкрай необхідної медичної допомоги. Хоча це, зрештою, є тимчасовим рішенням, модульні клініки важливі для зміцнення довіри до системи охорони здоров’я та можуть служити заміною пошкоджених закладів на термін до 10 років.

Тимчасова модульна клініка у селі Циркуни складається з 8 збірних модулів, об’єднаних у повноцінний медичний заклад. Клініка обслуговуватиме близько 3700 людей.

Для обох локацій передбачені укриття. Крім того, модульні клініки готові до роботи в умовах блекаутів. Медзаклади обладнані генераторами для безперебійного електроживлення та вентиляторами, які підтримують оптимальну температуру. Також вони оснащені необхідними зручностями, включаючи електрику, санітарні вузли, кімнати очікування тощо.

Довідка. Модульні клініки є одним із проєктів ВООЗ щодо реагування та відновлення в Україні, який пропонує оперативне та довгострокове розв’язання гострої проблеми. Клініки здатні служити заміною пошкоджених об’єктів до 10 років. Загалом вже працюють 8 модульних амбулаторій первинної ланки у Херсонській, Харківській та Сумській областях.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович