29.03.2020 09:26
Просмотров: 1093

АМКУ доручив Мінекоенерго захистити критичні підприємства від відключення електрики

АМКУ доручив Мінекоенерго захистити критичні підприємства від відключення електрики

Антимонопольний кабінет України (АМКУ) просить Міністерство енергетики та захисту довкілля спростити процес отримання критичними підприємствами та організаціями статусу захищеного споживача.

АМКУ надав обов'язкові до виконання рекомендації.

Статус захищеного споживача унеможливлює відключення споживача від електропостачання навіть у разі несплати за електроенергію, зазначають в АМКУ. Однак наразі процес отримання цього статусу надзвичайно складний та тривалий.

«Критично важливі в умовах боротьби з коронавірусом установи такого статусу не мають, оскільки не відповідають вимогам, встановленим для його отримання (фінансові гарантії, стала відсутність заборгованості тощо)», — пояснюють в Антимонопольному комітеті.

Комітет зобов'язав Мінекоенерго протягом 15 днів здійснити заходи щодо спрощення процедури отримання статусу захищеного споживача, скоротити терміни отримання цього статусу та запровадити прозору процедуру отримання.

«Рекомендації Антимонопольного комітету України є невідкладними та підлягають обов’язковому розгляду органами та особами, яким вони надані. Про результати розгляду рекомендацій Антимонопольний комітет України необхідно повідомити у 15-денний строк з дня їх отримання», — уточнюють в АМКУ.

Источник: elektrovesti.net

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: state

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович