09.06.2023 15:31
Просмотров: 555

Постачав загарбникам м’ясо зі своєї ферми: затримано колаборанта

Постачав загарбникам м’ясо зі своєї ферми: затримано колаборанта

На Харківщині СБУ затримала колаборанта, який під час окупації постачав загарбникам м’ясо зі своєї ферми.

Зловмисником виявився 48-річний керівник сільськогосподарського підприємства з Куп’янського району, який займався розведенням великої рогатої худоби та вирощуванням сільськогосподарських культур. Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Після захоплення частини регіону він підтримав російських загарбників і добровільно почав співпрацювати з місцевою окупаційною адміністрацією та військовими рф.

Встановлено, що з квітня до серпня 2022 року, протягом майже усього періоду окупації, зловмисник добровільно на постійній основі надавав представникам збройних формувань держави-агресора м’ясо худоби, яка вирощувалася на його фермі.

Колаборант перереєстрував своє підприємство за російським законодавством у фейкових податкових органах окупантів та взяв на себе «зобов’язання» щодо сплати податків до бюджету країни-агресора. Для цього він навіть відкрив банківський рахунок у валюті рф в одному з російських банків.

За даними слідства, протягом липня-серпня минулого року він незаконно вивіз до росії щонайменше 40 тонн насіння соняшника на загальну суму понад півмільйона гривень.

Там він реалізував агропродукцію російським монополістам і отримав від них розрахунок у рублях.

До того ж, на початку окупації колаборант добровільно передав представникам збройних формувань держави-агресора свій позашляховик.

Після звільнення району зловмисник намагався «залягти на дно» і таким чином уникнути правосуддя.

Однак, співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 48-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України), повідомив речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

Наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Викриття та документування протиправної діяльності здійснювали співробітники Управління СБУ Харківської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович