14.02.2024 20:42
Просмотров: 381

Екологічна катастрофа на Харківщині: з чотирьох річок намагаються видалити нафтопродукти

Екологічна катастрофа на Харківщині: з чотирьох річок намагаються видалити нафтопродукти

На водоймах Харківщини встановлюють бонові загородження для локалізації та ліквідації нафтопродуктів, що потрапили в водойми області після удару російських окупантів по нафтобазі 9 лютого.

Про це повідомили в Харківській ОВА.

За попередніми підрахунками, внаслідок пошкодження резервуарів з нафтопродуктами, стався виток понад 3 000 тонн небезпечних речовин. Наразі фахівці встановлюють бонові загородження на річках Немишля, Лопань, Уди та Сіверський Донець. Конструкції зупинять розповсюдження нафтових плям.

«Робота з ліквідації наслідків чергового екоциду триває в посиленому режимі. Загороджувальні бони вдалося отримати від колег з Одеської області. Найближчим часом мають надійти додаткові з Полтавщини. Наразі за результатами попередніх досліджень, небезпечні речовини не потрапили до джерел з питною водою», – розповів заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов.

Після встановлення бонових загороджень, проводитимуться роботи з застосуванням абсорбуючих засобів, які безпечно знешкодять нафтопродукти в водоймах.

«Найближчим часом проводитиметься робота з застосування абсорбентів. Ці речовини розщіплюють нафтопродукти без загрози для живих організмів», – додав тимчасово виконуючий обов’язки начальника управління Харківського рибохоронного патруля Володимир Дриль.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович