15.02.2024 14:12
Просмотров: 414

На Харківщині проходять тренування протитанкового резерву

На Харківщині проходять тренування протитанкового резерву

Нацгвардійці провели тренування протитанкового резерву під Харковом. Підрозділи протитанкового резерву розраховані на ліквідацію невеликих за чисельністю груп броньованої техніки противника, які, наприклад, змогли прорватися за межі зони ураження нашої артилерії.

Про це повідомили в Східному територіальному управлінні Національної гвардії України.

Гвардієць Олександр прикриває напарника, поки той зв’язує міни ТМ, щоб перекрити ними трасу на шляху противника. З укриття товаришів підстраховує нацгвардієць на псевдо «Маестро».

«Моя зброя – автомат та шведський протитанковий гранатомет АТ-4. Я його приводжу до бою менш ніж за пів хвилини. Дуже гучна штука, тому маю тактичні навушники», – пояснює гвардієць.

Основна тактика протитанкового резерву – засідка, яку бажано робити у так званих «вузьких» місцях. Там, де є природні укриття та можливості відходу бійців після вогневої роботи.

«Протитанковий резерв вклався у норматив прибуття з моменту подачі сигналу. Розташувався на вигідних позиціях. Перевірили також стан їхнього обладнання, спорядження, озброєння, техніки. Також ми провели невеличкий аналіз роботи резерви, моделювали можливі ускладнення під час висування, закріплення на позиціях, маскування, підготовки до вогневого ураження противника», – повідомив офіцер Східного територіального управління Олександр.

Цього разу гвардійці тренували протитанковий резерв 3 бригади оперативного призначення «Спартан». Проте подібні зведені підрозділи існують в інших військових формуваннях. Їхня робота може комбінуватися залежно від тактичної ситуації, що складається. Вони гнучкі, мобільні та складаються з досвідчених бійців.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович