24.11.2023 06:18
Просмотров: 1396

Польські фермери приєдналися до блокади кордону

Польські фермери приєдналися до блокади кордону

Польські перевізники заблокували рух вантажівок на ще одному пункті пропуску на кордоні з Україною

Йдеться про КПП "Медика".

Крім того, наразі відомо про смерть двох українських водіїв за час блокади кордону польськими страйкарями.

"Найімовірніше, причини там — фізіологія. Але так чи інакше, стрес, якого вони зазнають, через те, що вимушені жити в кабінах і незрозуміло, коли вони зможуть потрапити в Україну, додає негативу", – кажуть в Асоціації міжнародних автомобільних перевізників.

У Словаччині тим часом Мінтранспорту виступило проти блокування кордонів і обіцяє провести консультації з МВС країни для запобігання протестам. Нагадаємо, що 21 листопада словацькі перевізники також заблокували рух вантажівок в напрямку України, але наступного дня відновили.

Польські фермери, які приєдналися до протесту перевізників, заявили, що блокуватимуть кордон з Україною до початку січня.

Про це повідомляє (https://www.wrp.pl/rolnicy-protestuja-wraz-z-przewoznikami-protest-moze-potrwac-dlugo/) видання Wiadomosci Rolnicze Polska.

Один з організаторів протесту Роман Кондрова заявив, що "ми продаємо кукурудзу дуже дешево, втрачаємо близько 2 тис. злотих на кожному гектарі... Кредити ліквідності, які певною мірою нас підтримували, були відкликані, а новий уряд, на жаль, забрав у нас ці кредити".

Також він сказав, що одна з їхніх вимог – "щоб для нас не підвищували податок на землю".

Фактично, ці фермери вимагають пільги та дотації від власного уряду, однак вони чомусь вирішили доєднатися до блокування кордону України, а не пішли мітингувати під будівлю польського уряду із закликами повернути пільгові кредити.

-----

За блокуванням кордонів України можуть стояти російські спецслужби — Guildhall.

Офіційним організатором блокування кордону виступає польський громадянин Рафал Меклер (Rafał Mekler) — представник осередку проросійської партії "Конфедерація свободи та незалежності" у Люблінському воєводстві.

Зокрема, лідер партії виступав із закликами про визнання окупації Криму та сам відвідував анексований півострів у 2015 році.

Крім того, на початку російського вторгнення в Україну Rafał Mekler Transport неодноразово проводили акції з вимогами скасування антиросійських санкцій.

Джерело: https://t.me/gruntmedia/39793, https://t.me/znua_live/122325

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович