14.02.2024 15:50
Просмотров: 268

Прикордоння Харківщини під масованими обстрілами: за одну добу у Вовчанську зафіксували 120 ударів

Прикордоння Харківщини під масованими обстрілами: за одну добу у Вовчанську зафіксували 120 ударів

П’ять днів тому по Вовчанську окупанти завдали близько 120 ударів. Росіяни обстрілюють місто кожного дня з різних видів озброєння. Місцеві поліцейські чергують на блокпостах, виїжджають на виклики, пожежі, дістають людей з-під завалів.

Про роботу поліції у умовах обстрілів, що не припиняються, розповіли в ГУНП Харківської області.

З початку повномасштабного вторгнення поліція зареєструвала близько 4500 звернень громадян з приводу руйнувань і пошкодження майна у Вовчанській територіальній громаді. До початку повномасштабного вторгнення у місті було людно, мешкало до 18-19 тисяч громадян. Сьогодні – майже на порядок менше.

Олексій Харківський, начальник сектору реагування патрульної поліції місцевого відділу поліції

У місті залишилися люди середнього та похилого віку. Хто працює в комунальному хазяйстві, у військовій адміністрації, ті люди залишилися, а також бабусі й дідусі, які не хочуть виїжджати.

Співробітниця комунальної служби Олена каже, що вже до всього звикли. Ввечері, коли вони дивилися телевізор, під час обстрілу у їхній хаті вибуховою хвилею повідкривало вікна та двері. Дивом обійшлося буз постраждалих.  

75-річна Алла Леонідівна пережила влучання ворожого снаряду безпосередньо у свій будинок.

Алла, жителька Вовчанська

О пів на одинадцяту вечора все літало, і тріщало, і пищало, все чутно було, і хата була як фейєрверк.

Поліцейські, що прибули на місце влучання, запропонували жінці виїхати, але вона категорично відмовилася.

13 лютого окупанти вчергове обстріляли центральну частину Вовчанска, кілька ударів прийшлося по місцевому ринку. Поранену жінку правоохоронці занесли до поліцейського автомобіля і оперативно доставили в лікарню. Їй зробили термінову операцію на нозі. Подальше лікування постраждала проходитиме у Харкові.

За даними Харківської ОВА, 13 лютого у Вовчанську було зафіксовано не менше 10 влучань, зокрема і на території ринку, де на той момент перебували місцеві цивільні. 61-річна жінка загинула, отримавши мінно-вибухові травми, ще одна 50-річна жінка зазнала травм.

Волонтер Червого Хреста Віта Грубник вже більше року працює з мешканцями Вовчанської громади. Розказує, що місцеві поліцейські на постійному зв’язку з волонтерами, допомагають доставляти гуманітарну допомогу у найвіддаленіші населені пункти області, забезпечують охорону покинутих осель від мародерів.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович