29.06.2022 08:29
Просмотров: 685

Загроза мавпячої віспи: у США відкрили Центр екстреної допомоги

Загроза мавпячої віспи: у США відкрили Центр екстреної допомоги

Система охорони здоров’я США суттєво розширила зусилля, спрямовані на превентивні заходи, в тому числі моніторинг і вакцинацію людей від мавпячої віспи, розгорнувши Центр екстреної допомоги.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Центрів контролю та профілактики захворювань (CDC) Сполучених Штатів, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні CDC продовжили активно реагувати на спалах мавпячої віспи, розгорнувши Центр екстреної допомоги», - зазначається в повідомленні.

Передусім, це дозволяє агентству збільшити оперативну підтримку для реагування на виклики, що зростають, пояснили у відомстві.

У Центрі екстреної допомоги вже працюють понад 300 співробітників CDC, які тісно взаємодіють з місцевими, національними та міжнародними партнерами для реагування на нові виклики й безпосередньо на спалах захворювання.

Як повідомляв Укрінформ, за статистикою минулого тижня, у світі нараховувалося 3,4 тисячі випадків зараження мавпячою віспою, крім того, ще приблизно стільки ж людей чекали підтвердження діагнозу. При цьому, різко збільшилась динаміка захворювань: вона зросла втричі в порівнянні з першою половиною червня.

Водночас генетичний аналіз вірусу мавпячої віспи, здійснений дослідниками з різних країн, показав, що інфекція циркулює серед людей з 2018 року. Мавпяча віспа може поширитися на будь-кого, часто через контакт шкіра-до-шкіри.

Источник: ukrinform.ua

Фото з сайту srherald.com

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович