Борщ завадив Євгену Клопотенку відкрити ресторан української кухні в Японії
Українському шеф-кухарю та ресторатору Євгену Клопотенку відмовили у відкритті українського ресторану в Японії.
Це сталося через борщ, який там вважають російським.
Про це він написав в Instagram, повідомляє Кореспондент.
«Живеш собі, працюєш, ведеш перемовини про відкриття українського закладу в Японії. І тут на тобі: японці не хочуть відкривати монозаклад з борщем, бо у них, увага: «поширена думка, що борщ — це російська страва». Зрозуміло, що люди оминатимуть це місце десятою дорогою, бо притомні японці, на щастя, історично є русофобами», – написав Клопотенко.
Ресторатор наголосив, що ситуація є “чудовим прикладом глибини російської пропаганди”.
«Ні, ця ситуація не зменшує масштаб наших старань. Вона лише означає, що треба працювати ще завзятіше над популяризацією української думки та української кухні у світі. Завзятіше контрпропагувати. І як же добре, що завзяття українцям не бракує», – підсумував шеф-кухар.