15.03.2024 18:15
Просмотров: 1051

Дні Харкова пройшли у словацькому місті Кошице

Дні Харкова пройшли у словацькому місті Кошице

Дні Харкова пройшли 12-14 березня в місті-партнері Кошице (Словацька Республіка).

Заходи провели в рамках словацько-українського проєкту «Міста в розширеному європейському просторі» за участю представників державних органів Словаччини та України, дипломатів, представників неурядових організацій, муніципалітетів, науково-технічних установ, бізнес-сектору та миротворчих організацій, повідомляє Харківська міськрада.

Зокрема, відбувся форум «Україна-Словаччина», в якому взяли участь представники офіційної делегації Харкова. В рамках заходу обговорювалися перспективи двосторонньої співпраці між країнами.

Зокрема, йшлося про захист критичної інфраструктури під час війни, створення мережі партнерства між організаціями у Словаччині та Україні, підтримку гуманітарних ініціатив, обмін досвідом у галузях високих технологій – авіаційній та космічній промисловості.

Також було підписано Меморандум про співпрацю між Державним космічним агентством України та Словацьким агентством з розвитку інвестицій та торгівлі та Меморандум про заснування науково-дослідного центру «SPIRIT» між АТ «ФЕД» і факультетом машинобудування Технічного університету в Кошице.

Крім того, в рамках заходів пройшли воркшопи, під час яких обговорювався вплив зеленої енергетики та циркуляційної економіки, посилення ролі соціально відповідального бізнесу.

Також у місті-партнері була організована виставка малюнків дітей з Харкова на тему: «Світ, у якому я хочу жити» за сприяння організації миротворців ООН.

Як зазначила заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва Юлія Згурська, реалізація цього словацько-українського проєкту та його позитивні результати у майбутньому дадуть Харкову можливість брати участь в інших грантових проєктах.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович