07.02.2017 14:50
Просмотров: 831

Кошти для дітей загиблих військових зберуть на рок-концерті від Благодійного фонду Сергія Жадана

Кошти для дітей загиблих військових зберуть на рок-концерті від Благодійного фонду Сергія Жадана “Жадан і собаки”, “Шана”, “Вул. Курзу”, “П@п@ Карло & Борис Севастьянов” та Олег Каданов — ціла низка харківських музикантів зіграє на благодійному рок-концерті 17 лютого в Тетрально-концертному центрі (колишня мала сцена ХНАТОБ). Усі музиканти гратимуть безкоштовно — на запрошення новоствореного Благодійного фонду Сергія Жадана. Кошти, зібрані за допомогою цього концерту та презентації аудіокниги “Тамплієри” в Києві, фонд передасть дітям загиблих українських військових. Придбати квитки на харківську подію можна безпосередньо перед концертом або на сайті Карабас.ком. Партнер проекту — Управління культури й туризму ХОДА.

 Ірина Куніцина, голова правління фонду, розповідає: “Зібрані кошти ми адресуємо родинам, в яких військовослужбовці загинули нещодавно, і які ще тільки оформлюють державну допомогу. Історії різні. Наприклад, є молода сім'я. Їй 21, йому було стільки ж. Сину 3 роки. Самі з Луганської області, з Мілового. Дівчина хоче лишитися в Харкові, їй треба сплачувати оренду за квартиру, а допомогу ще не отримала, грошей не вистачає. Вона була страшно здивована, що є люди, котрі готові і хочуть допомагати. Є різні ситуації, коли з певних причин родини не отримали допомогу. Будемо працювати найперше ось із такими складними історіями”.

Окрім придбання квитка, допомогти дітям можна, зробивши благодійний внесок на рахунок фонду (реквізити — на сайті zhadancharity.org.ua).

Сергій Жадан, співзасновник фонду, розповідає: “Мені здається, найстрашніша річ, яка з тобою може трапитись у дитинстві, — це відчуття, що ти нікому не потрібен, ти сам. Ми хочемо сказати цим дітям від імені тисяч українців: ви наші, ви нам потрібні, ви будете рости разом з нами, і ми будемо пам’ятати імена ваших батьків”.

Допомога дітям — один із пріоритетів новоствореного фонду. Окрім родин загиблих військових фонд продовжить допомагати дітям українського Сходу. “Школи, дитсадки, інтернати, бібліотеки, лікарні Донеччини і Луганщини — наша волонтерська команда допомагає десяткам закладів уже 2,5 роки, — говорить ще один співзасновник фонду, Олег Абрамичев. — З фондом ця робота має стати простішою, прозорішою і, я сподіваюсь, залучить до нас нові руки. Думаю, що додамо ще Харківську область, віддалені райони, там теж треба допомогати і медицині, і освіті-культурі”.

Культурні проекти на українському Сході — ще один ключовий напрямок БФ Сергія Жадана. “Фестивалі, спільні мистецькі проекти, літературні читання, концерти — це так само речі, які мають говорити тим, хто живе на Сході: люди, ви не самі, ми з вами, ми разом, ви нам цікаві, і ми хочемо краще зрозуміти ваше життя і розповісти про себе, — говорить Сергій Жадан. — Ми з друзями-митцями почали працювати на Сході задовго до початку війни, але нас ніколи не було достатньо багато. Сподіваюся, найближчі роки стане більше”.

Отже, благодійний рок-концерт на допомогу дітям загиблих відбудеться 17 лютого о 19:00 в Театрально-концертному центрі (ХНАТОБ).

Купить билет

БФ Сергія Жадана дякує за допомогу в організації концерту музикантам “Жадан і собаки”, “Шана”, “Вул. Курзу”, “П@п@ Карло & Борис Севастьянов”, Олегу Каданову, а також Управлінню культури й туризму ХОДА, юридичній компанії “Глобус”, порталу Карабас.ком, волонтерській групі “Сила допомоги” та дизайн-студії Grafprom. Також висловлює вдячність інформаційним партнерам: Накипело, Вечерний Харьков, Весь Харьков, Сеть городских порталов "В городе" ВГороде – Харьков, Журнал "ИМХО", РЕПРИЗА Харьков - Куда б сходить, Восточный Дозор. Городской сайт Справжня Варта, 057.ua, Громадське Харків, Мой Харьков, @NewsRoom, Город Х, KHARKIV Today

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович