19.06.2024 12:00
Просмотров: 811

Професійна косметика проти мас-маркету: в чому різниця і що обрати?

Світ косметики насичений різноманітними брендами та продуктами, які обіцяють якісний догляд за шкірою, волоссям та тілом. Основні категорії, між якими доводиться обирати — це професійна косметика та засоби з мас-маркету. Розібратися, у чому полягає різниця між цими категоріями, та визначити, що ж все-таки краще, допоможе наша стаття. Тож всього 5 хвилин, і ви дізнаєтеся, який варіант підійде саме вам.

Що таке професійна косметика?

Професійна косметика — це засоби, які початково розроблялися спеціально для використання в салонах краси та косметологічних клініках. Проте в наш час такий догляд доступний і для домашнього використання. Головна особливість професійних засобів — це те, що вони виготовляються з високоякісних інгредієнтів, формули проходять ретельні дослідження в лабораторії та багаторазове тестування. Такі продукти часто мають більш концентровані формули та конкретно, ефективно працюють з певними проблемами шкіри — зневодненням, надмірною сухістю, акне та багатьма іншими. 

Як зауважують в Dermal Cosmetics, основними перевагами й особливостями професійної косметики є:

  • Висока концентрація активних інгредієнтів — наприклад, АНА- та ВНА-кислот, антиоксидантів, зволожувальних компонентів. 
  • Тестування в лабораторних умовах. Продукти проходять численні тести на безпеку та ефективність, тож є повністю безпечними для використання.
  • Індивідуальний підхід. Професійні косметологи підбирають продукти з урахуванням специфічних потреб кожного типу шкіри, враховують всі особливості.
  • Інноваційні технології. В професійній косметиці використовуються новітні розробки, які часто недоступні в мас-маркет продуктах.

Завдяки високій концентрації активних інгредієнтів та збалансованим формулам, професійні продукти швидше дають помітний результат.

Особливості косметики з мас-маркету

Косметика з мас-маркету — це засоби, які продаються у звичайних магазинах та супермаркетах. Вони розробляються для широкої аудиторії та мають більш доступну ціну. 

Одразу скажемо: з мас-маркету — не означає погане. Багато засобів з такого сегменту є доволі ефективними, приємними за текстурою та забезпечують гарний результат. Проте часто засоби з мас-маркету мають меншу концентрацію активних компонентів, та трохи нижчу якість цих складників, тому ви не отримаєте “вау-ефекту” тут і зараз. 

Тож що ж все-таки обрати — професійну косметику чи бюджетніші засоби? Все залежить від ваших потреб, бажань та очікувань. Звичайно ж, професійний засіб завжди буде ефективнішим, проте якісний мас-маркет може стати компромісом, якщо ви шукаєте догляд за нижчою ціною. Найголовніше правило залишається незмінним: обирайте косметику, яка відповідає вашому типу та стану шкіри, читайте склад й використовуйте засоби згідно з інструкцією. 


Июль
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович