24.08.2022 09:36
Просмотров: 1281

Офлайн чи онлайн: яким буде навчання в українських школах з 1 вересня

Навчальний рік розпочнеться зовсім скоро, а дискусії стосовно того, яким саме він повинен бути, не вщухають досі. Частина батьків та вчителів впевнені, що відновлювати очне навчання зарано. Інші переконують, що дистанційний формат не принесе потрібних результатів, а найбільша військова загроза вже позаду. То яким буде навчальний процес 2022/23, дізнаємось далі.

Офлайн чи онлайн: яким буде навчання в українських школах з 1 вересня Дистанційне навчання: “за” та “проти”

Яким буде навчання у школах з 1 вересня, повинні вирішити місцеві органи влади, адже саме на них, вчителів та батьків поклав відповідальність президент України. Проте, вже сьогодні у суспільстві побутує думка, що вид навчального процесу цьогоріч - наче рулетка, яку пропонують ігрові майданчики (на них можна грати також в самі кращі ігрові автомати безкоштовно): 100% впевненості в тому, що буде краще саме так, а не інакше, не має ніхто.

Зрозуміти, які сильні та слабкі сторони має дистанційка, допоможе детальний її аналіз.

Отже, аргументи за дистанційне навчання:

  • У воєнний час дитина не відвідуватиме школу та не ховатиметься в ненадійних підвалах. Батьки будуть постійно поруч, і це подарує їм певне відчуття безпеки.
  • Оскільки найбажанішими мішенями для ворога є місця масового скупчення людей, школи з дистанційним навчанням у їх список не увійдуть.
  • Під час повітряної тривоги вчителі не зможуть заспокоїти панічні настрої серед учнів та спокійно вивести їх у підвал.
  • Дітям, які змушені були покинути свої домівки через війну, не потрібно буде повертатися у небезпечні райони заради навчання, адже вчитися дистанційно можна у будь-якому куточку планети.

Аргументи проти дистанційного навчання:

  • У воєнний час повністю безпечного місця немає, тому вдома так само небезпечно, як і в школі.
  • Дистанційне навчання не дає потрібних результатів.
  • У деяких районах безпечні укриття знаходяться саме у школах, і туди під час повітряної тривоги ховаються місцеві жителі. Через це немає сенсу тримати дитину вдома на дистанційці.
  • Перебуваючи на дистанційному навчанні, діти молодших класів не можуть залишатися вдома наодинці, а далеко не всі батьки мають можливість бути вдома з дітьми в робочий час.
  • Очне навчання нагадає дитині про звичайне, мирне життя. Вона зможе спілкуватися з однолітками, відвідувати гуртки тощо.

Офлайн чи онлайн: яким буде навчання в українських школах з 1 вересня Як школи готуються до навчального року?

На даний момент всі українські школи готуються до нового навчального року. В них проводять косметичні ремонти та генеральні прибирання. Крім цього, у школах продовжують облаштовувати безпечні бомбосховища, які відповідатимуть всім державним нормам та вимогам. Згідно розпорядження президента України, розпочати очне навчання у вересні зможуть лише ті школи, як будуть відповідати вимогам воєнного часу.

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович