24.12.2023 09:23
Просмотров: 1486

Представили процесор IBM — що відомо про розробку

На щорічних зборах Quantum 2023, що проводяться концерном International Business Machines в галузі квантових обчислень, було представлено останній квантовий процесор моделі Heron, що має 133 кубіти. Також учасники саміту побачили інноваційний модульний квантовий апарат компанії - Quantum System Two, що використовує цей процесор. Крім того, було оголошено випуск новітнього процесора моделі Condor - 1131 кубіт. Модуль має на 52% збільшену щільність одиниць інформації. Згідно зі словами старшого квантового винахідника концерну Матта Дж. Стефана, розробка такого пристрою дасть змогу масштабувати подальші квантові розрахунки.

Представили процесор IBM — що відомо про розробку

Загальні відомості

Процесор Condor являє собою результат довгострокових досліджень International Business Machines в області розробки великомасштабних хвильових обчислювальних систем. Дарма що значна кількість кубітів, його продуктивність дорівнюється модулю Osprey, що має 433 кубіти, представленим у 2022 р. Проводячи краш-ігри на гроші в азартному клубі, гемблеру також знадобитися вся міць комп'ютерного пристрою, щоб довше протриматися до настання катастрофи або руйнування об'єкта пересування.

Подібне пояснюється тим, що просте збільшення кількості одиниць інформації без зміни системи не приносить прискорення або збільшення потужності агрегату. За словами М. Стефана, навички, отримані під час розроблення нового Condor і попереднього 127-одиничного хвильового процесора Eagle, вибудовує шлях до значного прогресу в перебудовуваній системі пристрою Heron.

Головний квантовий архітектор також додав, що Heron сьогодні видається найбільш ефективним хвильовим процесором, що забезпечує п'ятикратне зменшення можливих помилок, якщо порівнювати з минулим флагманським агрегатом Eagle. Підготовка до нинішньої версії почалася майже п'ять років тому. Процесор розробляли з огляду на модульність, масштабування.

Взимку 2022-2023 рр. концерн успішно демонстрував практичне використання інноваційних пристроїв, що дають змогу розв'язувати проблеми природничих наук, матеріалознавства, інших наукових розробок. Апробаторами нової хвильової системи стали такі державні інститути деяких країн:

  • міністерство енергетики Сполучених Штатів;
  • Токійський державний університет з Імператорським технічним коледжем;
  • австралійський стартап Q-CTRL, що пропонує рішення дисциплінованого управління, спеціалізація — квантові технології;
  • Кельнський університет, утворений в епоху Священної Римської імперії.

Відомі всьому світу тестувальники використовували хвильові розрахунки для розв'язання найбільших неординарних наявних проблем, наприклад, розробляючи нові фармацевтичні вироби та будівельні матеріали.

Представили процесор IBM — що відомо про розробку

Інформація про встановлений модуль

Пристрій Quantum System Two розміщено в маленькому містечку Йорктаун-Хайтс, штат Нью-Йорк, США. Являє собою інноваційну систему, побудовану на трьох хвильових процесорах версії Heron. Система стане основою для наступного покоління архітектури новітніх обчислень від International Business Machines. Остання об'єднує масштабовану низькотемпературну інфраструктуру, що володіє класичними серверами, де встановлено модульне електронне управління одиницями інформації. Завдяки наведеному підходу, система доволі легко розширюється, відповідаючи можливим майбутнім вимогам, оновлюється за появи наступного покоління хвильових процесорів.


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович