09.07.2023 08:35
Просмотров: 524

Ціна західній нерішучості

Ціна західній нерішучості

500 днів війни: якщо очима вгризатися в карти бойових дій, то інколи можна впасти у відчай, повіривши деяким "оракулам" Заходу: вони торочать одне і теж: контрнаступ України повільніший, ніж очікувалося, а оборонні приготування русні виявилися успішнішими, ніж вважалося.  Але це не так…

▶ ️До масштабного вторгнення бункерний дід ще звався Путіним, одні його боялися, інші - поклонялися та залюбки приймали енергетичні подачки з його рук. Сьогодні фюрер - лауреат гаазької повістки до міжнародного кримінального суду, а російська федерастія втратила на газових та нафтових контрактах в ЄС сотні $ млрд. Путін, наче дід у казочці «Колобок», ще може замести по засіках, але то вже залишки колишньої розкоші.

● Десь з осені минулого року цивілізований світ спершу декларував, що фюрер і русня не повинні перемогти Україну. А пізніше навіть зголосилися докласти всіх зусиль, аби руками українців втопити рашизм у російському болоті. І це вже «Бінго». Бо пригадайте, як 400-500 днів тому всі вони, ніби з переляку, казали про ризик втягування їх країн стороною конфлікту. Лякало все: від передачі ППО та танків до введення жорстких санкцій щодо неадекватного лідера русні. Тут уже не складно сформулювати #перше_правило_геополітики: якщо у психопата в руках ядерна зброя, це автоматично зцілює його до рівня політично дієздатного, тобто - недоторканного.

● ЗСУ не можна звинувачувати в повільному контрнаступі, бо головною проблемою Сил Оборони була відсутність техніки та боєкомплекту до нього. Якби усі ці модні західні мілітарні девайси зʼявилися в Україні минулої осені, то українські підрозділи давно вже виконали б свої планові задачі:  виперли русню на кордони 1991 року. Бо що відбулося у Московії за останній рік: за цей час московити сформували ще одну армію, яка оснащена, організована, і забезпечена  мінімально потрібною кількістю техніки та БК. Ще торік 90% бронетанкових заводів федерастів перебували в стані банкрутства, а підбиті на українському фронті танки доправлятися на Урал для відновлення. В жовтні московитський уряд перебував свій ВПК, що дозволило краще забезпечувати російські підрозділи бронею. Через сірі схеми відновлено постачання електроніки, і тепер рашисти мають змогу виготовляти 100, за іншими - 250 ракет дальнього радіуса. 

Ось така от «нехитра» ціна західній нерішучості. 

▶ ️Захід уже починає розуміти, що ядерна зброя не сильно нормалізує неадеквата, і думає про транзит влади в Московії. Але тут знову проявляються традиційні вагання:  позбутися фюрера одразу, чи скидати частинами:) А що скаже Китай? 

● Західні розвідки натякають, що намагаються «розписати» з Пекіном спільний план транзиту  влади в кремлі, без ризиків розпаду РФ й утворення декількох десятків маленьких ядерних республік. Під словом «транзит» я маю на увазі заміну Путіна на іншого ушльопка, але лояльного Пекіну та Вашингтону.  І «прігожинські вибрики» варто розглядати як перше попередження цього прекрасного тандему кремлівському владиці. 

● Лідери демократичного світу вже нарешті зрозуміли, що їм час створювати нову доктрину міжнародної безпеки. І Україна буде вписана в неї великими літерами. Уже жодна, вибачте, «меркель» не відбирає в України право бути в НАТО, відбуваються лише торги за час. На період "абітурʼєнства" нам ніби-то обіцяють гарантії безпеки двох типів: по ізраїльському зразку від США, і сусідський, від Польщі та інших країн, які знають про російську агресію не з чужих слів.

▶ ️Перефразовуючи слова астронавта США Ніла Армстронга, який покорив місяць: протягом 500 днів Україна здійснила дивовижний прорив у геополітиці, але значно менший - на полі бою. Однак світова демократія уже дедалі потужніше працює на спільну перемогу. Уже звучить не «Чи переможемо?», а «Коли?», і «Скільки життів доведеться покласти на вівтар незалежності?» 

Якщо ми дивимось на фронтову карту,  дорікати українцям тут нічим. А всі інші, сподіваюся, роботи над помилками вже зробили… чи вже завершують. 

Вірте в ЗСУ!

Джерело: https://t.me/orestokratiia/818

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович