Выставки

Выставка фарфора 'А белизной своей он превосходит снег и иней…'

01.01.2017 - 31.03.2020
Выставка фарфора А белизной своей он превосходит снег и иней…
Категория: выставка

Експонуються більше 500 скульптур та декоративних виробів, що створені на фарфорових  виробництвах Німеччини, Австрії, Франції, Італії, Англії, Данії і Російської імперії  у ХVІІІ – на поч. ХХ століття.

В музеї зберігається унікальне зібрання фарфору, одне із кращих в Україні, історія формування якого почалось в ХІХ ст.  та пов’язана з колекціями Музею красних мистецтв і старожитностей Імператорського Харківського університету і Міського художньо-промисловим музею. Подальше значне поповнення  зібрання фарфору було в ІІ половині ХХ ст.  завдяки переданим колекціям М.З. Фрадкіна і К.М. Шпектор.

В експозиції показані найбільш значні твори фарфору з музейної колекції. Цей вид декоративного мистецтва називають «коментатором» свого часу, що тонко сприймає і відкликається на усі мистецькі, культурні та політичні зміни.  Такі здібності фарфору постають в різноманітті тем і стилістичних напрямків. Експонуються твори, що вирішені у різних стилях.  Можливості цього матеріалу дозволяють втілити в пластичних рішеннях примхливу грацію рококо, строгу красу класицизму, розкіш пізнього академізму, нещадну соціальність реалізму, витончену природу символізму і модерну.

Телефон: (057) 706-33-95, (057) 706-33-97, (057) 706-33-94
E-mail: artmuseum_kharkiv@i.ua
Цена билета: для учнів та студентів – 10 грн - для пенсіонерів – 10 грн - для дорослих – 20 грн
Сеансы с 10:00 до 17:40, выходной - вторник

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович