Кинотеатры

3-й фестиваль кино и урбанистики «86: Послесловие»

3-й фестиваль кино и урбанистики «86: Послесловие»
Категория: фильм, фестиваль

«86: Післямова» – серія показів найкращих фільмів третього міжнародного фестивалю кіно та урбаністики «86: Коло поколінь».

В рамках фестивалю будут представлені такі фільми:

23 марта в 18-30 
«Чорнобильські бабусі» від американських режисерок Голлі Морріс та Енн Боґарт. Це життєствердна документальна історія про сучасних мешканок Зони відчуження, що отримала гран-прі Лос-анджелеського кінофестивалю.

Близько 100 жінок ні за що не полишать свої рідні домівки в радіоактивній чорнобильській зоні відчуження. У той час, як більшість їхніх сусідів уже давно виїхали, а чоловіки померли, ця вперта жіноча компанія все ще тримається, – ба більше – горя не знає, – живучи на отруйній землі. Чому вони не полишають села, які українська держава та науковці-радіологи визнали непридатними для життя? Як їм самотужки вдається зводити кінці з кінцями на цій покинутій території, яку охороняють військові та населяють дикі тварини? Як на них вплинула радіація за останні 29 років?

24 марта в 18-30

«Від станції до станції» музична стрічка-переможець кінофестивалю Санденс.

Високошвидкісна подорож світом сучасної творчості. Це революційна картина, яку складають 62 однохвилинні фільми – захопливий та еклектичний мікс із мистців, письменників, місць та поглядів. Влітку 2013 року поїзд у вигляді рухомої світлової скульптури, розроблений художником Даґом Айткеном, здійснив 24-денну подорож із Нью-Йорка до Сан-Франциско. Зробивши десять зупинок на своєму шляху, поїзд спровокував низку гепенінґів за участі гурту творчих учасників, щораз унікальних для для кожної зупинки. Серед учасників фільму – Бек, Терстон Мур, Патті Сміт, Cat Power, No Age, Suicide та багато інших мистців.

25 марта в 18-30 

«Я — БЕЛФАСТ»

Візуально-поетичне відображення Белфаста та його жителів – розповідь сповнена любові та пристрасті людини, що давно покинула це місто, але й досі захоплена ним. Стрічка зачіпає низку тем, від впливу навколишнього ландшафту на архітектуру та соціальну структуру міста, до політичних та особистісних наслідків північноірландського конфлікту.

26 марта в 18-30

«Черемушки» 

Ігрова музична комедія за оперетою Дмітрія Шостаковіча «Москва – Черьомушки» на тему одвічного «квартирного питання». Молода архітекторка Ліда Бабурова одержала квартиру в новому районі Москви і з батьком приїхала оглянути нове помешкання. Просто на їхніх очах одна зі стін квартири руйнується. Це керівник будтресту, мешканець новобудови, вирішив збільшити площу своєї квартири, з примхи молодої дружини…

Стрічка стала лідером прокату СРСР у 1963-му році – тоді її переглянуло 28,8 млн. глядачів. У ролях: Ольґа Заботкіна, Владімір Васільєв, Васілій Мєркур’єв, Євґєній Лєонов.

Купить билет

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович