Кинотеатры

Фестиваль фільмів про любов LOVE IS FEST

Фестиваль фільмів про любов LOVE IS FEST
Категория: фильм, фестиваль
Жанр: мелодрама, короткометражный

Дивитися кіно про любов – майже як займатися коханням – ніколи не набридне. Бітлівське твердження «Все, що тобі потрібно, – це кохання» перевірене часом і кінематографом.

Вічна тема розбурхує режисерську фантазію, даючи унікальний шанс з блискавичною швидкістю переміщатися від сумного до смішного, веселитися і плакати – практично одночасно. І ніколи не сумувати.

Фестиваль «Love Is Fest» – 6 красивих романтичних історій з трьох континентів: в стилі джаз і в стилі рок, про перше доросле почуття, що накриває найніжнішому віці і науку розлучатися, про ревнощі, що йдуть з любов'ю пліч-о-пліч, музику, подорожі і швидкоплинність усього, окрім головного почуття.

Програма:
-1- «Адель в серпні» (Adèle en Août) Франція, 2016; 27 хвилин

«Ти така доросла!» – вигукують друзі сім'ї, які запросили 15-річну Адель і її батьків провести канікули за містом. У розпорядженні дівчини – кімната вже відлетівшого з рідного гнізда Самуеля. А ще – його щоденник і касети з любовними піснями під гітару. Здається, в їх виконавця можна закохатися на відстані. Але тут на вікенд приїжджає і сам Самуель...

Сонячні дні, зелень стрімко втікаючого літа, тиха річка з дерев'яними містками – все навколо сприяє ліричним мріям, схожим на ті, що оволоділи шекспірівською Джулєтою. У молоді з французької глибинки замість балів прийнято влаштовувати вечірки з розкутими танцями, і любовних листів сьогодні вже не пишуть, але хіба це щось змінює? Перше кохання не знає тимчасових і державних кордонів, так чому б дівчині початку XXI століття не зустріти свого Ромео?

-2- «Мріючи про Пеггі Лі» (Dreaming of Peggy Lee) Великобританія, 2015; 11 хвилин

Олександр і Белінда – не зовсім звичайні лондонські підлітки, яким не дуже й привільно вдома, під наглядом суворої матері. Сьогодні вони вирішують вийти з-під контролю і втекти в чарівний джазовий клуб, де звучать пісні великої Пеггі Лі, і все – один в один, як в Америці 1940-х ...

Любов – поняття всеосяжне. У цьому несподіваному, відмовившомуся від слів (чому – зрозумієте, коли подивитеся) фільмі, вона – синонім музики і свободи.

Трейлер:  https://vimeo.com/130523897

-3- «Посвячення Фабріціо» (El inicio de Fabrizio) Аргентина, 2015; 16 хвилин

Фабріціо і його друзі по вуличних іграх живуть в тому солодкому перехідному віці, коли з сусідськими дівчатами ще можна влаштовувати невинні водні битви, від яких всього лише крок до обіймів і поцілунків. Фабріціо щастить у коханні, його подружка не проти продовжити поцілунки більш рішучими діями – ось тільки де? Вихід, здається, знайдено – треба тільки викрасти у старого сусіда машину-розвалюху і перетворити її в романтичний альков ...

Пристрасна пустотлива комедія говорить про підліткові бажання відверто і делікатно. Гумор, еротика, вітальна радість – так хвацько їх поєднують тільки в Латинській Америці.

Трейлер: https://youtu.be/Q8TGs7q7JJU

-4- «Розлучитися з Дженні» (Breaking Up with Jenny) Росія, 2016; 14 хвилин

За три години до весілля Рейчел засипає Гаса телефонними повідомленнями: «Тільки не голися, я не хочу, щоб на фото ти виглядав молодшим за мене!». Але у Гаса є турботи важливіші: він із стражданням в очах вдивляється в стікер з невідкладною справою. «Розійтися із Дженні». Легко сказати! Гас перед дзеркалом репетирує промову, сам себе переконуючи в правильності рішення. Гас шукає вагомі аргументи. Але суперниця нареченої відрізняється гучним примхливим характером і явно не готова віддати Гаса інший ...

Анекдот з міжнародною мораллю: не варто перед весіллям з'ясовувати стосунки з колишньою. Ким би вона не була.

Тізер: https://vimeo.com/171007904

-5- «Як пережити розрив» (How to Survive a Breakup) США, 12 хвилин

«Жити в запереченні», «Поховати себе в роботі», «Переїхати до друзів», «Влаштувати побачення на одну ніч», «Змиритися з депресією», «Завести знайомство онлайн» – про те, як пережити розрив, написані томи. Ця комедія дотепно ілюструє деякі з безцінних (і непотрібних) порад на прикладі Теї і Ніка.

Кожен рецепт розігрується у двох – чоловічому і жіночому – варіантах. Вибирайте найсмішніший. І не забувайте, що життя завжди підкине ще один, новий і безпрограшний.

Трейлер: https://youtu.be/DP60m9pt7RM

-6- «Самотня планета» (Lonely Planet) США-Іспанія, 2014; 24 хвилини

Американка Джулія – професійний турист: колесить країнами і містами для складання путівників, за що і отримує від нового барселонського незнайомця Пау прізвисько «Самотня планета». У Нью-Йорку Джулія навряд чи б зважилася розділити таксі з незнайомцем, але в Барселоні ризикнула – і не прогадала: так почався її новий прекрасний роман. Хоча, всі попередні закінчувалися разом з відрядженням – чи буде у цій європейській історії продовження?

Психологічно вивірена і дуже легка любовна драма проникає в почуття героїв.

Трейлер: https://youtu.be/kKCYgcooW90

Фільми будуть демонструватися мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Купить билет >>

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович