Парки

Фольклорний фестиваль зимового календаря «Святовид»

14.01.2018
Фольклорний фестиваль зимового календаря «Святовид»

14 січня 2018 року в Центральному парку культури та відпочинку імені Горького відбудеться Фольклорний фестиваль зимового календаря «Святовид», приурочений до одного з найважливіших празників зимового циклу – свята Василя або Старого Нового року. Слобожанські колядки, щедрівки, засівальні пісні у виконанні провідних фольклорних гуртів Харківської області лунатимуть на головній сцені парку з 15:00.

Участь у святковій програмі візьмуть близько 20 творчих колективів з різних куточків Харківщини, в репертуарі яких переважають автентичні твори – пісні, що впродовж століть звучали селами Слобідської України під час різдвяних та новорічних свят. На гостей фестивалю чекає двогодинна концертна програма, а також занурення в магічний світ українського Різдва та Нового року.

 

Галина Лук’янець, координатор фестивалю: «Ми намагаємося, наскільки це можливо, в рамках фестивалю зберегти справдешній народний дух зимових свят. Наші учасники – фольклорні колективи з різних районів Харківської області, де традиції збереглися найкраще аж до наших днів. Для харківчан та гостей міста ми створили рідкісну можливість доторкнутися до народної культури та стати не лише свідками, а й учасниками святкового дійства».

 

Історична довідка: Фольклорний фестиваль зимового календаря «Святовид» був започаткований 2006 року. Цьогоріч захід відбувається в рамках програми Фестивалю вертепів «Вертеп-Фест 2018».

Організатор – Обласний організаційно-методичний центр культури та мистецтва в партнерстві з Центральним парком культури та відпочинку імені Горького та за підтримки Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.

Сеансы 15:00 - 18:00

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович