Культурный центр

Виставка 'Новорічне мереживо'

08.01.2018 - 25.01.2018
Виставка Новорічне мереживо
Категория: выставка

З 8 грудня 2017 року по 25 січня 2018 року КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» презентує виставку з художнього розпису «Новорічне мереживо».

Розвиток петриківського розпису відбувався завдяки практичному застосуванню у побуті. Спочатку це було оздоблення інтер’єру селянської хати: розпис на білому тлі стіни печі, довкола вікон та дверей, як обереговий та естетичний елемент українського житла, на темному тлі розписували скрині. Згодом петриківський розпис зайняв чільне місце у виставкових залах та музеях. У другій половині минулого століття у період розквіту фабрики «Дружба» розпис став на промислові рейки та використовувався у виготовленні сувенірної продукції, що здебільшого мала чорне тло та яскравий орнамент.

Виставка «Новорічне мереживо» презентує серію творів учнів Школи петриківського розпису Тамари Вакуленко. В експозицію увійшли роботи, підготовлені для друку двох календарів та виконані на чорному тлі, а також колекція новорічних прикрас від 12 талановитих майстрів. Ця виставка демонструє «живий» петриківський розпис, що відштовхується від традицій та розвивається у темпі сучасного життя.

Телефон: (057) 700-26-62 (директор), (057) 725-12-36
E-mail: oomckm@gmail.com
Сеансы з 10.00 до 17.30, вихідний – субота, неділя

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович