Культурный центр

Виставка 'Подих осені'

11.02.2019 - 05.03.2019
Виставка Подих осені
Категория: выставка

З 5 лютого по 10 березня 2019 року КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» презентує виставку художніх виробів, сплетених з соломки, кукурудзяного листя та інших матеріалів «Подих осені». Створювати незвичайні, витончені речі з природних матеріалів українці вміли ще з давніх-давен. Спочатку це були необхідні для побуту речі (скрині, кошики), пізніше – елементи декору і ритуальні предмети, які з часом ставали дедалі досконалішими, і врешті решт перетворилися у справжній вид мистецтва. Матеріал для таких виробів, у більшості, збирався восени під час жнив, а взимку, маючи достатньо часу, майстри виготовляли найрізноманітніші вироби, починаючи від сакральних оберегів і дідухів та закінчуючи фігурками різних тваринок, ляльок і прикрас. При виготовленні переважно застосовували техніку плетіння, однак сьогодні можна зустріти зразки робіт, виконаних у техніці аплікація.

На виставці представлені декоративні роботи з соломи, кукурудзяного листя, трав та інших природних матеріалів, що були виконані 10 майстринями і їхніми учнями з Харкова та Харківської області.

На окрему увагу заслуговують твори Галини Воловик, Людмили Славгородської та їхніх учнів, які є унікальним явищем у розвитку декоративно-прикладного мистецтва області, адже виконані в рідкісних техніках соломоплетіння і плетіння з кукурудзяного листя.

Телефон: (057) 700-26-62 (директор), (057) 725-12-36
E-mail: oomckm@gmail.com
Цена билета: Вхід вільний.
Сеансы

з 10.00 до 17.30, вихідний – субота, неділя.

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович