Концертные залы

Неперевершені музиканти

08.12.2019
Неперевершені музиканти
Категория: концерт

Концерт двох американських яскравих виконавців пройде за підтримки посольства США в Україні в межах програми культурної дипломатії посольства США в Україні. В концерті бере участь ансамбль народних інструментів «Музичний сувенір» (м. Харків; керівники Наталія Костенко та Сергій Нєвєров).

Стас Венглевський (баян) – двічі лауреат конкурсу «Баян» в республіці Молдова. У 1992 році емігрував до США та продовжив свою творчу кар’єру. Багато гастролював по країнах колишнього Радянського Союзу, Європи, Канаді, США. Виступав з симфонічними оркестрами Мілуокі, Чикаго, Такоми та іншими. Брав участь у створенні тевелезійних роликів, виступав у театральних виставах, записав 15 музичних альбомів, видав декілька збірок оригінальних композицій. У 2010 році Стасом була заснована серія Accordion XXI Century, завдяки якій американський слухач мав можливість почути багато видатних митців баянно-акордеонного мистецтва зі всього світу.

Корі Песатуро (акордеон) – триразовий переможець чемпіонату світу з акордеону у номінаціях акустичний, цифровий та джаз акордеон. Корі — рекордсмен книги Гіннеса: він увійшов до історії як людина, яка грала на акордеоні більше 32 годин! Корі 4 рази виступав у Білому домі для президента США Біла Клінтона та його родини. Виконавець бере участь у записах багатьох телевізійних шоу на американському, фінському, новозеландському, французькому телебаченні. Проводить багато майстер-класів з імпровізації на акордеоні у різних університетах США та Європи. Корі записав два компакт-диски з легендою джазу Джордже Гарзоне і його оркестром «The Fringe». Окрім своєї музичної кар’єри Корі захоплюється спостереженням за погодою та мотоспортом. Він тісно співпрацює з найвідомішими сайтами погоди США та спостерігає за ураганами, пише спортивні блоги та грає на змаганнях Формули-1.

Ансамбль «Музичний сувенір» —

Ансамбль народних інструментів «Музичний сувенір» — дуже яскрава творча одиниця в народно-інструментальному просторі міста Харкова, України та зарубіжжя. Дебютний виступ колективу, який можна вважати початком існування ансамблю, відбувся на святковому концерті в залі Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського у 2010 році. З того часу ансамбль успішно концертує в рідному місті, Україні та за кордоном. З року в рік колектив накопичує різноманітний репертуар, який з великим успіхом приймається аудиторією. Це й обробки українських народних пісень, джазові твори, класичні перекладення та інші. Колектив є лауреатом Всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Географія виступів колективу не обмежується лише територією України. Ансамбль “Музичний сувенір» виступав на престижних музичних фестивалях в Македонії, Польщі, Угорщині, Франції, Боснії та Герцеговині, Італії, Чорногорії.

В програмі концерту прозвучать твори Лероя Андерсона, Саймона Джефса, Джорджа Гершвіна, Стаса Венглевського, Нікколо Паганіні, Вітторіо Монті, Астора П’яццоли та інших.

Телефон: Кассы: (057) 762-99-83 (11:00-19:00). Бронь билетов: (067) 31-66-300, (050) 400-48-08
E-mail: office@filarmonia.kh.ua
Цена билета: 100 грн
Сеансы 18:30

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович