26.11.2023 10:26
Просмотров: 557

Штучний інтелект дозволить людям виходити на роботу три дні на тиждень – Білл Гейтс

Штучний інтелект дозволить людям виходити на роботу три дні на тиждень – Білл Гейтс

Штучний інтелект може не замінити людину, але може зробити триденний робочий тиждень можливим. Про це заявив американський підприємець, один із творців компанії Microsoft Білл Гейтс в подкасті What Now, інформує Business Insider.

Коли Гейтса запитали про загрозу штучного інтелекту для робочих місць, він відповів, що колись може настати час, коли людям "не доведеться працювати так багато".

"Якщо зрештою ви отримаєте суспільство, де вам доведеться працювати лише три дні на тиждень, це, мабуть, нормально", — сказав Гейтс.

Він вважає, що буде такий час, коли "машини готуватимуть і прибиратимуть", а людям не потрібно буде працювати більше ніж п'ять днів на тиждень.

Гейтс раніше опублікував допис про потенційний вплив ШІ.

"Я не думаю, що вплив штучного інтелекту буде таким драматичним, як промислова революція, але він точно буде таким же великим, як поява ПК. Програми для обробки текстів не позбавили офісної роботи, але змінили її назавжди", – сказав тоді Гейтс.

Раніше генеральний директор JPMorgan Джеймі Даймон заявив, що завдяки штучному інтелекту наступне покоління працівників матиме лише 3,5-денний робочий тиждень.

"Ваші діти доживуть до 100 років і не хворітимуть на рак завдяки технологіям, і вони, ймовірно, працюватимуть три з половиною дні на тиждень", — сказав Даймон Bloomberg у жовтні.

Джерело: biz.liga.net

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович