10.03.2024 09:58
Просмотров: 375

В Android 15 з’явиться нова функція

В Android 15 з’явиться нова функція

У розвинених країнах стільниковий зв’язок охоплює практично всю територію, проте віддалені райони досі не можуть насолоджуватися цією перевагою. У разі надзвичайної ситуації, коли звичайне мобільне з’єднання відсутнє, наявність супутникових комунікаційних пристроїв стає справжнім порятунком.

У 2023 році компанія Apple запустила функцію супутникового зв’язку “Emergency SOS” на новій моделі iPhone 14 Pro. Це стало гучною новиною у світі смартфонів.

Але на жаль, більшість Android-пристроїв досі не мають можливості надсилати текстові повідомлення через супутник. Однак існують інформаційні дані про те, що Google планує виправити цей недолік у наступних версіях Android, починаючи з Android 15.

Нещодавно експерт з Android, Мішаал Рахман, вивчаючи останню бета-версію Android 14 QPR3, виявив цікаве доповнення в налаштуваннях – сторінку супутникових повідомлень. Було озвучено інформацію про те, що в Android 15 буде додано функцію “jndlEmel4 to Cell”, що забезпечує можливість використання супутникового зв’язку для надсилання та отримання текстових повідомлень за наявності відповідного облікового запису.

Нова функція дозволить встановити зв’язок через супутник, коли звичайний стільниковий зв’язок недоступний. Вона надасть користувачеві можливість надсилати SMS не тільки службам екстреної допомоги, а й спілкуватися з іншими людьми. Однак для стабільного з’єднання рекомендується перебувати далеко від високих будівель.

Щойно пристрій підключиться до супутника, користувач зможе вільно обмінюватися текстовими повідомленнями. І після повернення в зону дії звичайної стільникової мережі, телефон автоматично переключиться назад на неї.

Таким чином, функція супутникового зв’язку не тільки забезпечить надійний спосіб зв’язку в екстрених ситуаціях, а й зробить спілкування доступним і у віддалених районах.

Джерело: itechua.com

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: зв'язок

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович