07.12.2023 06:44
Просмотров: 376

За матеріалами СБУ тюремні строки отримали ще троє колаборантів

За матеріалами СБУ тюремні строки отримали ще троє колаборантів

За матеріалами СБУ тюремні строки отримали ще троє колаборантів, які працювали на рф під час окупації східних областей України

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальні терміни ув’язнення отримали ще троє колаборантів, які співпрацювали з агресором у тимчасово захопленій Луганщині та протягом окупації частини Харківської області.

Співробітники СБУ затримали їх у результаті комплексних заходів на сході України.

За матеріалами СБУ суд призначив їм від 5 до 11 років тюрми.

● Так, на Харківщині:

колаборантом виявився 52-річний мешканець Балаклії, який підтримав загарбників одразу після початку повномасштабного вторгнення росії.

У період захоплення міста він проводив телефонний зв’язок до приміщень місцевих окупаційних органів країни-агресора.

Також він організовував трансляцію пропагандистських радіоканалів рф на території міста через мережу гучномовців на інфраструктурних будівлях.

Після звільнення Балаклії зловмисник намагався переховуватись від правосуддя. Втім, співробітники СБУ встановили його місцеперебування і затримали.

Ще одна колаборантка – мешканка Куп’янського району, яка у період захоплення громади добровільно очолила окупаційний «центр надання соціальних послуг».

На цій «посаді» вона організовувала роздачу прихильникам рашизму так званої «гумдопомоги» з країни-агресора.

До складу «гумпакета» обов’язково входила пропагандистська газета росії «Харьков Z», яка заперечувала збройну агресію рф та виправдовувала злочини загарбників.

● У Луганській області:

тюремний строк одержав ексчиновник однієї з комунальних установ області, який у квітні 2022 року погодився очолити підрозділ «пенсійного фонду лнр у Новопсковському районі».

У лавах загарбників він зустрічався з місцевими підприємцями та закликав їх наповнювати окупаційний бюджет через сплату «пенсійних зборів» до казни рф.

Співробітники СБУ затримали колаборанта, коли він приховано прибув до Києва як вимушений переселенець і намагався «легалізуватись» під виглядом волонтера.

Джерело: https://t.me/SBUkr/10589

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 06:00    32
Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович