12.08.2024 06:36
Просмотров: 264

Дешеві розумні снаряди Northrop Grumman знищать БПЛА шрапнеллю

Дешеві розумні снаряди Northrop Grumman знищать БПЛА шрапнеллю

Американська компанія “Нортроп Грумман” розробляє багаторівневу систему протиповітряної оборони (ППО) для захисту від безпілотних літальних апаратів (БПЛА), основним елементом якої стане ланцюгова гармата з самонавідними боєприпасами.

Військові конфлікти останніх років виявили недоліки традиційних ракетних систем ППО, таких як висока вартість виробництва і складність транспортування. З іншого боку, дешеві БПЛА стали головним інструментом у повітряних боях, що змушує військові штаби швидко адаптуватися до нових реалій.

Концепція ешелонованої оборони передбачає використання різних засобів для перехоплення загроз на різних відстанях від цілі. Система CBAD (Chain Gun-Based Air Defense), розроблена “Нортроп Грумман”, є втіленням цієї концепції. CBAD включає ракети дальньої дії для перехоплення надзвукових і гіперзвукових снарядів, а також артилерійські системи великого, середнього і малого калібру.

Особливість CBAD полягає у використанні “розумних” снарядів з дистанційними детонаторами. Ці снаряди самонаводяться на ціль, вибухають до влучання і обсипають ціль шрапнеллю, що підвищує ефективність і значно знижує вартість системи. За словами головного інженера проєкту, Раяна Карлсона, система CBAD істотно знижує кількість необхідних пострілів для ураження цілі, забезпечуючи високу точність і економію.

Артилерійська батарея CBAD коштує наполовину дешевше, ніж зенітна батарея, і на 99,5% дешевше, ніж ракетний комплекс. При цьому вона має більший боєкомплект, що складається з 200-400 снарядів, порівняно з 2-6 ракетами в зенітних ракетних комплексах. Перші випробування системи CBAD на полігоні заплановані на кінець цього року.

Водночас компанія “Нортроп Грумман” оголосила про успішне статичне вогневе випробування твердопаливного ракетного двигуна верхнього ступеня C50HP (Common 50 High-Performance). Цей двигун стане ключовим компонентом системи перехоплення наступного покоління (NGI), призначеної для захисту США від міжконтинентальних балістичних ракет.

Джерело: cikavosti.com

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: впк, США

Читайте ещё:

Август
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович