10.01.2024 10:06
Просмотров: 413

Харків’янину, який вбив власну родину та спричинив смертельну ДТП, загрожує довічне ув’язнення

Харків’янину, який вбив власну родину та спричинив смертельну ДТП, загрожує довічне ув’язнення

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 21-річного чоловіка за вчинення низки злочинів: потрійне вбивство, ДТП зі смертельними наслідками та замах на вбивство.

Події відбувалися 14 та 16 липня 2022 року, повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувачений, перебуваючи у квартирі по вулиці Валентинівській у Харкові в компанії своїх шкільних знайомих, напав з ножем на одного з товаришів. Потерпілий в цей час сидів за столом на кухні, коли зловмисник вдарив його ножем у шию. Чоловік вижив, а зловмисника встигли зупинити гості.

Вже через два дні обвинувачений вбив у квартирі по вул. Метробудівників у м. Харкові свою 10-річну сестру, яка мала проблеми зі здоровʼям з дитинства, мати та 71-річного дідуся.

Він наніс всім трьом множинні удари ножем. Вбивав родину зловмисник по черзі: спочатку сестру, потім дідуся. Останньою жертвою вбивці стала рідна матір.

Після скоєння вбивств чоловік намагався швидко втекти з квартири. Перед вчиненням злочинів він чув, як його мати викликала таксі. Він вийшов на вулицю, коли водій приїхав на місце призначення.

Погрожуючи ножем, він відібрав автівку у водія, а сам далі поїхав містом. Під час керування зловмисник вчинив ДТП — на місці загинув 52-річний чоловік, який в цей час переходив дорогу по пішохідному переходу.

Фрагмент допиту підозрюваного опублікував начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

Правоохоронці затримали харківʼянина в порядку ст. 208 КПК України. Наразі він перебуває під вартою.

Харківʼянину інкриміновано: незакінчений замах на умисне вбивство (ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України), умисне вбивство трьох осіб, одна з яких є малолітньою дитиною (п. п. 1, 2 ч. 2 ст. 115 КК України), незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане із погрозою застосування насильства, що є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого (ч. 3 ст. 289 КК України), порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України).

Обвинувальний акт направлено до Київського районного суду м. Харкова. Максимальне покарання, яке загрожує харківʼянину, — довічне позбавлення волі.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович