02.11.2023 16:16
Просмотров: 283

На Харківщині під час окупації лаборантка агропідприємства організувала вивезення до рф 200 тонн зерна

На Харківщині під час окупації лаборантка агропідприємства організувала вивезення до рф 200 тонн зерна

Під час окупації мешканка смт Ківшарівка Куп’янського району, яка до початку повномасштабного вторгнення працювала у Куп’янську лаборанткою на одному з агропідприємств, вирішила отримати «кар‘єрний зріст».

Про це повідомили в прокуратурі Харківської області.

Жінка добровільно, отримавши «погодження» від представників окупаційної адміністрації, стала директором цього агропідприємства.

Так, обвинувачена спочатку отримала патент «на торгову діяльність, сферу громадського харчування, сферу обслуговування населення».

Згодом «директорка» організувала вивіз з території вказаного підприємства понад 200 тисяч кг пшениці та кукурудзи до рф, за що отримала грошову винагороду у сотні тисяч російських рублів.

Наприкінці серпня минулого року вона як «директорка» підприємства уклала договір з так званим «Государственным предприятиям «Купянская железная дорога» на подачу залізничних вагонів для здійснення вивезення сільськогосподарських культур на територію рф.

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 34-річної жінки за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Наразі жінка переховується від слідства, її оголошено у розшук. Обвинувачену судитимуть заочно у Червонозаводському районному суді м. Харкова.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович