30.01.2024 13:04
Просмотров: 265

Організувала у Вовчанську російські «свята» з пропагандистськими піснями

Організувала у Вовчанську російські «свята» з пропагандистськими піснями

Чугуївською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 47-річної жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

За даними слідства, під час окупації м. Вовчанськ місцева мешканка добровільно стала співпрацювати з російськими загарбниками.

Жінка обійняла посаду «начальника відділу культури, молоді та спорту» у так званій «Військово-цивільній адміністрації Вовчанського району Харківської області».

Колаборантка зокрема брала участь у підготовці проєктів рішень військово-цивільної адміністрації, організовувала роботу відділу, а також складала та затверджувала табелі обліку робочого часу підлеглих, на підставі яких у подальшому їм нараховувалась заробітна плата у російській валюті.

Крім того, обвинувачена організовувала заходи, присвячені пам’ятним датам російської історії.

Зокрема вона координувала проведення свята до «дня прапора росії», на якому закликала працівників свого відділу прибути на даний захід в обов’язковому порядку, організувала виступ музичних колективів, які виконували російські пропагандистські пісні.

Колаборантку оголошено у розшук.

Їй загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Обвинувальний акт направлено до Чугуївського міського суду Харківської області.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович