30.01.2024 14:01
Просмотров: 288

Працювала в окупаційній поліції Вовчанська: жінку оголошено у розшук

Працювала в окупаційній поліції Вовчанська: жінку оголошено у розшук

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишньої правоохоронниці за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Фігурантка кримінального провадження — вже експоліцейська сектору реагування патрульної поліції відділу поліції №1 Чугуївського РУП ГУНП в Харківській області.

За даними слідства, у травні 2022 року, коли Вовчанськ перебував під окупацією, обвинувачена добровільно пішла на співпрацю з ворогом. Вона обійняла посаду «начальника отдела кадрового обеспечения» у псевдополіції.

Зрадниця проводила співбесіди з кандидатами на працевлаштування, складала проєкти трудових договорів, формувала та оновлювала списки особового складу та резерву на посади.

Крім того, вона здійснювала переклад документів, необхідних для отримання паспортів рф, з української мови на російську.

Також «начальниця» проводила службові розслідування за фактами порушення службової дисципліни співробітниками незаконно створеного окупантами відділу поліції.    

Згодом вона отримала нову посаду та стала вже «и.о. инспектора ДПС отдела государственной инспекции безопасности дорожного движения УВД ВГА Харьковской области», фактично продовжуючи виконувати функції «кадровички» в окупаціійній поліції.

Обвинувачена переховується від українського правосуддя на території російської федерації. Її оголошено у розшук.

Справу направлено на розгляд до Чугуївського міського суду Харківської області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення воліз конфіскацією майна.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович